Néstor Kirchner

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Néstor Carlos Kirchner Ostoić
Néstor Kirchner

President Néstor Kirchner in March of 2007


Mangsa jabatan
25 Mei 2003 – 10 Desember 2007
Pejabat sadurungé Eduardo Duhalde
Pengganti Cristina Fernández de Kirchner

Sekretaris Jenderal Unasur
Mangsa jabatan
4 Mei 2010 – 27 Oktober 2010

Mangsa jabatan
10 Desember 2007 – 27 Oktober 2010
Pejabat sadurungé Cristina Fernández de Kirchner
Pengganti Kosong

Mangsa jabatan
10 Desember 1991 – 25 Mei 2003
Pejabat sadurungé Ricardo del Val
Pengganti Héctor Icazuriaga

Lair 25 Februari 1950
Río Gallegos, Argentina
Tilar donya 27 Oktober 2010 (umur 60)
El Calafate, Argentina
Kabangsan Argentina
Partai pulitik Front for Victory,
(Partai Justisialis)
Pasangan Cristina Elisabeth Fernández
Anak Máximo Kirchner
Florencia Kirchner
Profèsi Pengacara
Agama Katolik Roma

Néstor Kirchner, nama jangkepipun inggih punika Néstor Carlos Kirchner Ostoić (lair ing Río Gallegos, Argentina, 25 Februari 1950 – tilar donya ing El Calafate, Argentina, 27 Oktober 2010 kanthi umur60 taun) inggih punika Presiden Argentina ingkang njabat wiwit 25 Mei 2003. Sadèrèngipun, Kirchner njabat gubernur, Provinsi ing Argentina, Santa Cruz (1991-2003).[1]

Masa Timur[sunting | sunting sumber]

Kirchner miyos wonten ing Río Gallegos, ing provinsi Patagonia, Santa Cruz. apakipun, satunggaling pejabat kantor pos, inggih punika keturunan Swiss; ibunipun, Marija Ostoić, miyos wonten ing Chili selatan, kanthi latar belakang Kroasia. Piyambakipun sinau wonten ing SD lan sekolah menengah negeri wonten ing kutha Río Gallegos, lan pikantuk ijazah SMU saking Colegio Nacional República de Guatemala. [2]

Wiwit timur, Kirchner ndhèrèk sarta wonten ing Gerakan Justicialist (Movimiento Justicialista), nalika wiwitan minangka salah satunggaling anggota Peronis Muda, ingkang radikalisme sayap kiwanipun kanthi saèstu nentang sanget pamarèntahan diktatur militer. Wonten ing pertengahan taun 1970-an, piyambakipun sinau ilmu hukum wonten ing Universitas Nasional de la Plata lan pikantuk gelaripun nalika taun 1976. Piyambakipun kondur malih dhateng Río Gallegos sesarengan kaliyan garwanipun, Cristina Fernández, ingkang ugi satunggaling pangacara lan anggota Partai Justicialist (Partido Justicialista, PJ), kanggè nindakaken praktik minangka pangacara. Wonten ing masa rezim diktatur Proses Reorganisasi Nasional ing sangandhaping pamarèntahan Videla, piyambakipun natè dipunkunjara, ananging botten jelas alesanipun lan kanggè pinten taun.

Saking palakramanipun kaliyan Cristina Elisabeth Fernández kekalihipun kagungan kalih putra. Garwanipun, dipunanggep kathah tiyang minangka senjata rahasianipun, kados Evita Duarte tumraping Juan Perón. Kados déné Evita, Cristina langkung remen tampil kaliyan garwanipun.

Piyambakipun dados Presiden Argentina rikala taun 2003 sasampun menang saking 18 calon presiden, kalebet Carlos Menem ingkang mundur sekawan dinten sadérnégipun pemilu presiden babak kalih. Penampilan njawi Kirchner boten mitadosaken tiyang bilih piyambakipun minangka panerus tradisi. Kasuksesanipun minangka gubernur miturut para pengkritikipun sanès indikator, amargi Santa Cruz ingkang wonten ing wewengkon Patagonia minangka provinsi ingkang wiyar lan boten kathah warganipun.

Nolak mbayar utang[sunting | sunting sumber]

Gambar:NestorKirchner.jpg
Nestor Kirchner

Kanthi total 102,6 miliar dolar AS utang luar negeri, Argentina ngandharaken boten badhé mbayar sedayanipun. Presiden Nestor Kirchner ngandharaken bilih Argentina namung mbayar US$38,5 miliar – US$41,8 miliar nalika 13 Januari 2005 ing Buenos Aires. “Tawa langsung dipunluncuraken lan boten dipunéwahi malih éwadéné wonten panampikan saking para kreditor. Tawa punika saéstu boten dipunéwahi lan langsung dipuntindakaken,” pangandikaning Presiden Kirchner. Langkung saking 600.000 kreditor Argentina wonten ing sedaya rangkah donya dipunsuwuni nampi pamanggihipun kanthi bates pungkasan 25 Februari 2005. [3]

Saking US$41,8 miliar utang ingkang rantamanipun dipunbayar, Argentina nyuwun kreditor, punapa dipunpathok adhedhasar kurs arta ingkang kasamekta, inggih punika peso Argentina, dolar AS, euro, utawi yen. Utang dipunkonversikaken wonten ing bentuk obligasi énggal ingkang kagungan jangka wekdal pembayaran dumugi 2045 utawi 40 taun. Pengumuman kasebut malah damel nilai mata uang peso lan regi obligasi minggah. Akibat gagal bayar utang wonten ing taun 2001, Argentina ngalami krisis ingkang paling ala sadanguning sajarah. Sepalih saking 20 yuta warganipun langsung miskin. Wiwitanipun, Argentina namung badhé mbayar 12% saking total utang luar negerinipun.[4]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  • Guareschi, Roberto (5 Nov. 2005). "Not quite the Evita of Argentine legend". New Straits Times, hlm. 21.

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Sing mengku  sadurungé:
Héctor Marcelino García
Gubernur Santa Cruz
19912003
Diganti déning:
Héctor Icazuriaga
Sing mengku  sadurungé:
Eduardo Duhalde
Presiden Argentina
2003–2007
Diganti déning:
Cristina Fernández de Kirchner
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Néstor_Kirchner&oldid=836889"