Cristina Fernández de Kirchner

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Cristina Fernández de Kirchner

Kirchner in 2011.

Incumbent
Assumed office 
10 Desember 2007
Vice President Julio Cobos
Amado Boudou (Elect)
Didhisiki déning Néstor Kirchner

In office
25 Mei 2003 – 10 Desember 2007
Presidhen Néstor Kirchner
Didhisiki déning Hilda de Duhalde
Diganti déning Néstor Kirchner (First Gentleman)

In office
10 Desember 2005 – 28 November 2007

In office
10 Desember 2001 – 9 Desember 2005
In office
10 Desember 1995 – 3 Desember 1997

In office
10 Desember 1997 – 9 Desember 2001

Lair 19 Februari 1953 (umur 61)
La Plata, Argentina[1]
Partai pulitik Front Kamenangan
Partai Justicialist
Pasangan Néstor Kirchner (1975–2010)
Anak Máximo, Florencia
Alma mater National University of La Plata
Profèsi Pengacara
Agama Katulik Roma
Tapak asma
Website Official website

Cristina Elisabet Fernández de Kirchner (pocapan Spanyol: [kɾistina elisaβet Fernandez de kirʃner];lair ing La Plata, Provinsi Buenos Aires, Argentina, 19 Februari 1953; umur 61 taun, umumé ditepungi minangka Cristina Fernandez utawa Cristina Kirchner utawa uga ditepungi kanthi jeneng Cristina Elisabet Fernández), utawa sadurungé ditepungi minangka Cristina Fernandez utawa Cristina Kirchner, iku Présidhèn Argentina ka-55 sing saiki njabat. Sadurungé, Christina iku ibu negara Argentina saka taun 2003-2007 nalika garwané, Nestor Kirchner njabat minangka présidhèn. Cristina Kirchner iku Présidhèn wanita pisanan kapilih ing Argentina, lan Présidhèn wanita kaloro sing tau nglayani (sawisé Isabel Martínez de Perón, 1974-1976). Sawijining Justisialis, Fernández njabat siji istilah minangka Deputi Nasional lan telu istilah minangka Senator Nasional kanggo Santa Cruz lan Buenos Aires.

Asalé saka La Plata, Buenos Aires, Fernández iku lulusan saka Universitas Nasional La Plata. Fernández ketemu garwané sakwéné studi, lan kaloroné pindhah menyang Santa Cruz kanggo nyambut gawé minangka pengacara. Nalika sasi Mei 1991, Fernández kapilih kanggo legislatif provinsi. Antara taun 1995 lan 2007, Fernández bola-bali kapilih dadi anggota Kongres Nasional Argentina, minangka Deputi Nasional uga Senator Nasional. Sakwéné présidhèn Kirchner (2003-2007), Fernández tumindak minangka First Lady. Fernández dipilih Front kanggo Kamenangan calon présidhèn nalika taun 2007. Jroning pamilihan umum Oktober 2007, Fernández éntuk 45,3% swara lan mimpin 22% saka saingan paling ceraké, ngéndhani kabutuhan sawijining aliran. Fernández diresmèkaké nalika tanggal 10 Desember 2007. Minangka Présidhèn First Lady, lan banjur, Fernández wis dadi ikon fashion kanggo wanita, lan panganjur misuwur hak asasi manungsa, kasadharan kamiskinan lan paningkatan keséhatan.

Bibliografi[sunting | sunting sumber]

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Jabatan pulitik
Sing mengku  sadurungé:
Néstor Kirchner
Présidhèn Argentina
2007–Sekarang
Isih njabat
Gelar kinurmatan
Sing mengku  sadurungé:
Hilda de Duhalde
Ibu Negara Argentina
2003–2007
Diganti déning:
Néstor Kirchner
as First Gentleman of Argentina


Ana loop cithakan: Cithakan:Persondata