Murad II

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Osmanli-nisani.svg    Murad II
Sultan Turki
Tughra of Murad II.JPG
Pamaréntahan 1421–44
Pamaréntahan 2 1446–51
Periode Rise of the Ottoman Empire
Nami jangkep Murad II
Didhisiki Mehmed I
Pangganti Mehmed II
Didhisiki 2 Mehmed II
Pangganti 2 Mehmed II
Omah krajan House of Osman
Dinasti Dinasti Utsmani

Murad II (Juni 1404, Amasya3 Februari 1451, Edirne) (basa Turki Utsmani: مراد ثانى Murād-ı sānī, basa Turki:II. Murat) punika Sultan Turki Utsmani saking taun 1421 dumugi taun 1451 (kejawi saking wekdal antawis taun 1444 dumugi taun 1446).

Pamarétahan Murad II dipuntengeri kanthi peperangan panjang nglawan tiyang Kristen saking Balkan lan keemiran Turki ing Anatolia, konflik ingkang dumados laminipun 25 taun. Panjenenganipun ageng ing Amasya, lan minggah tahta sasampunipun bapanipun tilar donya.


Rujukan[sunting | sunting sumber]

  • Tèks gabungan saking "History of Ottoman Turks" (1878)

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]

Didhisiki déning:
Mehmed I
Mehmed II
Sultan Utsmaniyah
1421–44
1446–51
Diganti déning:
Mehmed II
Mehmed II
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Murad_II&oldid=829332"