Moto GP

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Moto GP
Kategori Balap motor
Negara atau daerah Internasional
Musim pertama 1949
Pemasok ban Bridgestone (MotoGP)
Dunlop (Moto2 dan Moto3)
Juara pembalap Flag of Australia Casey Stoner (MotoGP)
Flag of Jerman Stefan Bradl (Moto2)
Flag of Spain Nicolás Terol (125cc)
Juara pabrikan Flag of Jepang Honda (MotoGP)
Flag of Switzerland Suter (Moto2)
Flag of Italia Aprilia (125cc)
Situs web resmi MotoGP.com

Moto GP yaiku balapan monthor sampun diwiwiti nalika taun 1949. Rikala iku digawe karo pabrikan monthor saka nagara Prancis, yaiku FIM ( Fédération Internationale de Motocyclisme )[1]. balapan monthor iki dicacah dadi lima, yaiku kelas saka 50cc, 125cc, 250cc, 350cc, lan 500cc. Rikala taun-taun diwiwiti balapan Moto GP, nganggo mèsin monthor uga 2tak. thumb|Monthor 50ccSuzuki taun 1967.

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Noyes, Dennis. "MOTOGP: Dorna CEO Advocates Limits on Electronics in MotoGP", SPEEDTV.com, 2007-1two-21. diaksès tanggal 12 Desember 2012. 

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Moto_GP&oldid=869039"