Miss Indonesia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Logo Miss Indonesia

Miss Indonesia iku kontès ratu ayu ing Indonesia sing dianakaké déning MNC liwat Yayasan Miss Indonesia kanthi dhukungan saka prusahaan kosmetik Sari Ayu. Ajang kontès ratu ayu iki diangkah kanggo nyiapaké figur wanita Indonesia sing bakal dadi dhuta ing babagan sosial, budaya, lan ekonomi ing forum-forum internasional.

Slogan Miss Indonesia yakuwi "Semua Mata Tertuju Padamu".

Peserta[sunting | sunting sumber]

Penilaian[sunting | sunting sumber]

Aspek sing dianggo mbiji kontès Miss Indonesia béda-béda saka taun siji lan sijiné.

  • 2006: C2B2 - Cantik, Cerdas, Berbakat, Berbudi
  • 2007: BE SHE - Beautiful, Smart, Healthy, Eastern Value
  • 2008: MISS - Manner, Impressive, Smart, Social

Pemenang[sunting | sunting sumber]

Tugas[sunting | sunting sumber]

  • Miss Indonesia nerusaké menyang kompetisi Miss World
  • Miss Indonesia 2007 disiapaké minangka dhuta kanggo kabèh kegiatan corporate social responsibility MNC GROUP
  • Dhuta sosial kanggo UNICEF
  • Tugas ing babagan Manajemen Finalis déning Talent Management Media Nusantara Citra (MNC)

Daftar pemenang[sunting | sunting sumber]

Gambar:Kamidia.gif
Miss Indonesia 2007, Kamidia Radisti
Taun Pemenang Daerah Asal Prestasi ing Ajang Internasional
2005 Imelda Fransisca Jawa Kulon Peserta Miss Asean 2005
  • Runner-up I
2006 Kristania Virginia Besouw Sulawesi Lor Peserta Miss World 2006
  • 20 Besar Miss Sport
2007 Kamidia Radisti Jawa Kulon Peserta Miss World 2007
  • 20 Besar Miss Sport
  • 15 Besar Miss Talent
  • 5 Besar Beauty With a Purpose
2008 Sandra Angelia Jawa Wétan Peserta Miss World 2008
  • 19 Besar Miss Talent

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Miss_Indonesia&oldid=815698"