Mesona

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Mesona
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
divisio: Magnoliophyta
kelas: Magnoliopsida
ordo: Lamiales
kulawarga: Lamiaceae
Genus: Mesona
Spesiès

Lihat teks.

Mesona iku siji genus saka famili mint (Lamiaceae).

Conto spesiès saka genus iki ya iku Mesona procumbens Hemsley lan Mesona chinensis, sing uga dikenal minangka xiancao (仙草) jroning basa Mandarin, sian-chháu jroning basa Taiwan sarta leung fan cao (涼粉草) jroning basa Kanton. Tanduran iki nduwèni khasiat peluruh utawa diuretik lan dipigunakaké ing masakan Taiwan minangka ombènan sing panas lan kenthel. Bisa uga disajèkaké nganggo ès minangka cao (grass jelly).

Ing Indonésia, godhong saka Mesona palustris Bl. dipigunakaké minangka bahan kanggo gawé cao ireng. Siji indhustri ing Indonésia wis kasil ngembangaké pengemasan cao ireng jroning wangun bubuk siap anggo kaya ager-ager.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mesona&oldid=833785"