Mercedes Grand Prix

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Cithakan:Infobox tim F1

Mercedes Grand Prix

Mercedes Grand Prix yaiku salah sujiné tim balap Formula Satu.[1] Tim iki nduwé pabrikan mobil Jerman Mercedes-Benz.[1] Mercedes Grand Prik wiwit mélu ing ajang F1 nalika musim 1954, banjur bisa sukses nalika musim 1954 lan 1955. [1]Ing akhir musim 1955, Mercedes Grand Prix mundur banjur dadi pemasok mesin manéh nalika pertengahan taun 1990-an. [1]Mercy banjur mbalik ing F1 dadi tim penuh nalika musim Cithakan:F1, dené kang dadi induké yaiku Daimler AG kang nduwéni kerjasama karo Aaba Investments kang mutusaké tuku 75,1% (Daimler: 45.1%; Aabar: 30%) saham tim Brawn GP.[1] Sawisé iku banjur ngowahi jeneng dadi Mercedes-Benz Grand Prix.[1] Ing taun 2011, Daimler banjur ningkataké cacahé saham ing tim Mercedes GP dadi 100% kanthi tuku sisa 24,9% saham kang idih dicekel karo Ross Brawn lan Nick Fry, saéngga tim iki dadi tim Mercedes-Benz kang penuh ing ajang F1.[1]


Sejarah tim[sunting | sunting sumber]

Mercedes-Benz wis melu ing Grand Prix Motor Racing (cikal bakal Formula 1) wiwit taun 1923, nalika Tropfenwagen Benz dikenalké kanggo balapan GP Eropa ing Monza. [2]Panemu iki diéntuki saka salah sijiné insinyur Benz Hans Nibel, kang nduwéni inspirasi saka Tropfenwagen Rumpler lan tujuwané kanggo ningkataké daya tarik marketing kanggo adol mobil kang nduwéni mesin tengah kanthi tampilan kang mirip Auto Union lan nggunakaké sasis tiruan Rumpler kang dibangun sadurungé kanggo Auto Union. [2]Mesin mobil balap iki nduwéni tenaga 80hp kanthi kapasitas 1991cc lan diklaim bisa mlayu kanthi kacepatan sandhuwuré 140km/jam.[2]


Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g (en)emercedesbenz.com(dipunundhuh tanggal 4 Agustus 2011)
  2. ^ a b c (en)guardian.co.uk(dipunundhuh tanggal 4 Agustus 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.