Matsutaké

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Matsutaké
Matsutake
Klasifikasi èlmiah
krajan: Fungi
divisio: Basidiomycota
kelas: Agaricomycetes
ordo: Agaricales
kulawarga: Tricholomataceae
Genus: Tricholoma
Jeneng binomial
Tricholoma matsutake

Matsutaké (Tricholoma matsutake(S.Ito et Imai)Sing.) utawi jamur pinus menika nama umum kanggé jamur mikoriza. [1]Jamur menika kalebet jamur langka saking genus Tricholoma familia Tricholomataceae.[1] Jamur mikoriza menika ugi dados jamur ingkang déréng saged dipundudidayakaken.[1] Kathah-kathahipun, jamur menika urip kanthi sakparan-paran wonten ing negari Cina, Jepang, Koréa, Finlandia, saha ing panggénan-panggénan sanésipun ing saindenging donya.[1] Nalika nembé musim gugur, matsutaké tuwuh wonten ing alas-alas pinus.[1] Matsutaké limrahipun tuwuh wonten alas-alas ingkang wonten taneman pinus merah jepang, Tsuga diversifolia, pohon runjung Tsuga, saha Pinus pumila.[1] Kejawi menika, matsutaké ugi asring tuwuh wonten ing wana ingkang dipuntuwuhi pinus hitam jepang. [1]Wonten ing panggénan-panggénan sanésipun, mastsutaké ugi gesang nalika nembé musim udan Asia Timur.[1] Jamur menika nggadhahi miselium ingkang tuwuhipun rendhet sanget. [1]Suhu ingkang sae kanggé tuwuhipun miselium inggih menika kirang langkung 5-30℃, suhu ideal sekitar 22-25℃, pH tanah ideal 4,5-5,5. [1] Wonten ing negari Jepang, matsutaké menika kalebet panganan élit ingkang redinipun awis. [1]Jamur menika gandanipun wangi saha sedhep sanget.[1] Matsutaké limrahipun dipunpanggang wonten ing sandhuwuring geni ananging mboten ngantos gosong. [1]Kejawi menika, matsutaké ugi saged dipunmasak kaliyan wos, saéngga dipunwastani sega matsutaké utawi (matsutake gohan).[1] Kejawi menika, matsutaké ugi saged dipunginakaken kanggé campuran dobinmushi (sup wonten teko). [1] Jamur matsutaké menika ugi dipunekspor wonten ing negara-negara sanés.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o (id)kaskus.us(dipunundhuh tanggal 4 Oktober 2011)
  2. ^ (id)nusantara-news.com(dipunundhuh tanggal 4 Oktober 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Matsutaké&oldid=832791"