Masjid Cordoba

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Cathedral of Córdoba
Great Mosque of Córdoba
Mezquita-Catedral de Córdoba.jpg

Mezquita-Catedral, a World Heritage Site.

Informasi dhasar
Dunung Córdoba, Andalusia, Spain
Koordinat geografi Koordinat: 37°52′45.1″N 04°46′47″W / 37.879194°N 4.77972°W / 37.879194; -4.77972
Afiliasi agama Katulik
Dhistrik Roman Catholic Archdiocese of Córdoba
Panetepan warisan Situs warisan donyaUNESCO
Dhèskripsi arsitèktur
Jinis arsitèktur Masjid
Gaya arsitèktur Moorish, Renaissance
Pambukaan lemah 784
Taun rampung 987
Spesifikasi


Masjid Cordoba yaiku masjid Islam ing Spanyol sing saiki wis owah dadi gréja. Dhèk jayané Agama Islam ing Spanyol, mesjid iki dibangun. Sawisé Wong Muslim dikalahaké déning wong kristen, mesjid iki dinista dadi gréja.

Galeri[sunting | sunting sumber]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Masjid_Cordoba&oldid=829176"