Métropole 6

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
M6
M6 Logo.png
Jeneng sadurungé RTL6 (1986 project)
Nggantèkaké TV6 (dipunluncuraken 1986, dipuntutup 28 Februari, 1987)
Negara Flag of France.svg Perancis lan Flag of Switzerland.svg Swiss
Diluncuraké 1 Maret 1987 at 11:15 am
Sing duwé Métropole Télévision (51,2%) RTL Group (48,8%)
Jatah pirsawan 11.0% (April 2008, [1])
Situs web http://[2]
Kasumadyan
Siaran terestrial
SECAM kanthi normal dipunpindhahaken dhateng 6
TNT Saluran 6
Siaran satelit
CanalSat Saluran 6
Siaran kabel
Noos Saluran 6
MC Cable Saluran 9
Cablecom Saluran 112

Métropole 6, dipunkenal minangka M6, inggih punika sawijining layanan televisi Perancis ingkang minangka kagunganipun parusahan Métropole Télévision. M6 nyiaraken sinyal SECAM ing-inggil-toya, lan ugi wonten ing satelit siar Atlantic Bird 3. M6 ugi nyiarkan sinyal digital dhateng Swiss lumantar satelit siar W3A. Taun 2004, saluran punika dados layanan televisi pribadi ingkang paling kathah angka kalih ingkang dipunpirsani ing Perancis, sasampuning TF1.

Saluran TV sanès ing portofolio M6 ngliputi saluran terrestrial digital W9 lan saluran kabel digital M6 Music Hits, M6 Music Black, M6 Music Rock lan Fun TV.

M6 dipunluncuraken tanggal 1 Maret 1987 jam 11:15 énjing. CET nggantosaken TV6.

Rai on-air M6 nedahaken bilih layananipun katujokaken dhateng para remaja lan remaja diwasa. Program pada jadwalnya terdiri dari:

  • Acara jurnalisme investigasi, kados Capital, Zone interdite lan Enquête Exclusive.
  • Program cekak ingkang dangu operasi, kados Turbo, CinéSix, dan E=M6, lan video musik.

Taun 2001, M6 dados saluran televisi Perancis kapisanan ingkang nyiarkan program realita. Program ing genre ingkang kapisanan inggih punika Loft Story, lan asring dipuntonton. Presiden TF1 nalika punika, Étienne Mougeotte, janji bilih TF1 boten badhé nyiarkan program realita napa-napa. Ananging, sapérangan taun candhakipun, TF1 nandatangani kontrak kaliyan Endemol kanggé nyiarkan program sajinis punika. Endemol minangka parusahan ingkang sami ingkang damel Loft Story kanggé M6.[3]

M6 inggih punika salah satunggaling saluran televisi ing Perancis ingkang kagungan program fiksi ilmiah minangka bagéyan saking jadwal regulèeripun. Drama supernatural dipunsiaraken ing Setu wengi ingkang dipunsebut M6 minangka "la trilogie du samedi".

Program[sunting | sunting sumber]

  • 6 minutes (local and national editions) and 12:50 (national edition), Afternoon and evening news.
  • Zone Interdite, Majalah berita
  • Capital, kalawarti pawarta ekonomi.
  • Enquête Exclusive , kalawarti invèstigasi.
  • 66 minutes kalawarti pawarta mingguan.
  • Turbo, kalawarti reged.
  • D&CO , kalawarti dekorasi.
  • Chef ,la recette, kalawarti kulinèr
  • Hit machine, acara musikal.
  • M6 Kid, program kanggé laré-laré.
  • Pekin Express, adaptasi Perancis saking acara CBS "The Amazing Race".
  • Nouvelle star, (adapatasi Perancis saking Pop Idol) televisi realita
  • Kaamelott
  • Off Prime

Program sadèrèngipun[sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Cithakan:French television stations

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Métropole_6&oldid=843415"