Lindhu Jawa Kulon 2009

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gambar épisènter lindhu ing Jawa taun 2009

Lindhu Jawa 2009 iku sawijining lindhu sing dumadi ing tanggal 2 September 2009 ing pukul 14:55 ing Jawa Kulon. Lindhu iki niwasaké 63 jiwa. Puluhan jiwa liyané isih ilang. Luwih saka 87.000 rusak.

Lindhu uga bisa dirasakaké ing Jakarta nanging begjané karusakané ing kono ora akèh. Upaya panylametan dilaksanakaké kanggo wong-wong sing isih kajebak karo longsor lemah. Lindhu iki lindhu sing parah dhéwé sawisé taun 2006.