Levis Strauss

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Levis Straus

Levis Strauss (miyos 26 Februari 1829 – tilar donya 26 September 1902 ing yuswa 73 taun) yaiku salah sawijining produsen sandhangan Amerika Serikat saka Jerman.[1] Jenengé dadi merk jeans Levi's.[2]

Nalika taun 1847 Strauss pindah bareng ibu lan 2 sedulur wadoné menyang New York, Amerika Serikat kanggo nggabung karo sedhuluré kaloro Jonas lan Louis Löb, kang duwé bisnis barang kering.[2] ing 1850 ngganti jenengé dadi Levi Strauss, banjur ing taun 1853 pindah menyang San Francisco, California kanggo mbukak perusahaané dhéwé Levi Strauss & Co.[1]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b (id)http://ripiu.com/(diunduh tanggal 30 Juli 2011)
  2. ^ a b (id)“Asal-usul: Levis Strauss”.Panjebar Semangat.edisi 42:2003 (kaca 52)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Levis_Strauss&oldid=831673"