Lemon Tree

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Lemon Tree

poster téater
Sutradara Eran Riklis
Produser Eran Riklis
Panulis Eran Riklis, Suha Arraf
Paraga Hiam Abbass
Ali Suliman
Rona Lipaz-Michael
Doron Tavory
Musik déning Habib Shehadeh Hanna
Sinematografi Rainer Klusmann,
Panyunting Tova Asher
Tanggal rilis 2008
Durasi 1 jam 46 menit
Negara Israel, Jerman, Prancis
Bathi reged $7.092.104

Lemon Tree (Ibrani: עץ לימון - `etz limon utawa Arab: شجرة الليمون syajarat al-lîmûn) iku sawijining film drama Israèl sing dirilis ing taun 2008. Film iki disutradarani déning Eran Riklis lan dibintangi déning Hiam Abbass, Ali Suliman, Danny Leshman, Rona Lipaz-Michael, Tarik Kopty, Amos Lavi, Lana Zreik and Amnon Wolf. Critané yaiku perkara sawijining rondha Palèstina sing nduwé kebon limo in tapel wates Israèl lan Gisik Kulon. Dhèwèké banjur olèh masalah hukum sawisé olèh tangga anyar, yaiku Menteri Pertahanan Israèl. Crita iki konon adhedhasar kisah nyata perkara Shaul Mofaz, Menteri Pertahanan Israèl sing naté gègèran karo tanggané Wong Palèstina amerga Dines Intelijen Israèl negori wit-wit jaitun darbèn tanggané iki.[1]


Plot cekak[sunting | sunting sumber]

Menteri Pertahanan Israèl Navon (Doron Tavory) pindhah lan olèh omah anyar cedhak tapel wates Israèl lan Gisik Kulon. Dinas Intelijen Israèl nggagas yèn kebon limoné tanggané, yaiku sawijining rondha Palèstina, Salma (Hiam Abbass), bisa kanggo ndhelik para téroris. Banjur ana rencana kanggo negori wit-wit limo iku. Salma sawisé iku nuntut Navon ing Pangadilan lan sawisé Mahkamah Agung Israèl. Salma diréwangi déning pangacarané Ziad Daud (Ali Suliman). Pihak-pihak sing katut terlibat antara liya pers internasional lan Mira Navon, bojoné sang Menteri.

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (Chicago Tribune)

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lemon_Tree&oldid=822122"