Lavender

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Lavender
Kembang Lavender
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
(unranked): Angiospermae
(unranked): Eudicots
(unranked): Asterids
ordo: Lamiales
kulawarga: Lamiaceae
Genus: Lavandula
L.
Spesies

39 spesies, klebu sapérangan hibrida:
Lavandula angustifolia (Lavender umum utawa sejati)
Lavandula antineae
Lavandula aristibracteata
Lavandula atriplicifolia
Lavandula bipinnata
Lavandula bramwellii
Lavandula buchii
Lavandula canariensis
Lavandula citriodora
Lavandula coronopifolia
Lavandula dentata (Lavender prancis)
Lavandula dhofarensis
Lavandula erythraeae
Lavandula galgalloensis
Lavandula gibsonii
Lavandula hasikensis
Lavandula lanata
Lavandula latifolia Lavender portugal
Lavandula macra
Lavandula mairei
Lavandula maroccana
Lavandula minutolii
Lavandula multifida (Lavender mesir)
Lavandula nimmoi
Lavandula pedunculata
Lavandula pinnata
Lavandula pubescens
Lavandula qishnensis
Lavandula rejdalii
Lavandula rotundifolia
Lavandula saharica
Lavandula samhanensis
Lavandula setifera
Lavandula somaliensis
Lavandula sublepidota
Lavandula subnuda
Lavandula stoechas (Lavender spanyol)
Lavandula tenuisecta
Lavandula viridis
Lavandula x allardii
Lavandula x chaytorae
Lavandula x christiana
Lavandula x ginginsii
Lavandula x heterophylla
Lavandula x intermedia (Lavender walanda)

Lavender utawa lavendel utawa Lavandula iku sawijining genus tetanduran ngembang jroning suku Lamiaceae sing duwé 25-30 spesies. Asal tetanduran iki saka wilayah kidul Laut Tengah tekan Afrika tropis lan mangétan tekan India. Genus iki klebu tanduran taunan, tetanduran saka jinis suket-suketan, grumbul cendhak, lan grumbul cilik. Tanduran iki uga nyebar ing Kapuloan Canaria, Afrika Lor lan Wétan, Eropah kidul (klebu Prancis kidul), Arabia, lan India. Amarga wis ditandur lan dikembangaké ing taman-taman ing saindhenging donya, tanduran iki asring ditemokaké tuwuh liar ing dhaérah sanjabané dhaérah asalé.

Galèri[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lavender&oldid=832920"