Lauraceae

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Lauraceae
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
divisio: Magnoliophyta
(unranked): Magnoliids
ordo: Laurales
kulawarga: Lauraceae
Genera

pirsani tèks.

Suku kamfer-kamferan utawa Lauraceae iku salah siji suku anggota tetanduran ngembang. Miturut sistem klasifikasi APG II suku iki klebu jroning bangsa Laurales, klad magnoliids.

Jroning suku iki klebu manéka tetanduran rempah-rempah awujud wit, kayata laurel (salam Eropah), sarta kulit manis (Cinnamomum zeylanicum) lan cassia vera (C. burmanii). Kayu aroma sing ditepungi minangka kayu kamfer/kamper (C. camphora) wis ditepungi wiwit éwonan taun minangka prodhuk èkspor saka Sumatra. Jenengé dijupuk saka korupsi tumrap jeneng pelabuhan utama pangirimé, Barus utawa Pancur (wong Arab ngarani Fansur). Jinis kayu aromatik liyané sing didagangaké kawit biyèn yaiku mesoyi, sing serutan kayuné dipigunakaké minangka campuran ratus.

Lauraceae akèh ngasilaké wit kantèhi kualitas kayu sing apik.

Marga/Genera[sunting | sunting sumber]

(*: Machilus asring digabungaké jroning Persea minangka anakmarga)

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lauraceae&oldid=822209"