Magnoliids

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
magnoliids
Flower of Asimina triloba
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
(unranked): Angiospermae
(unranked): magnoliids
Orders

Canellales
Laurales
Magnoliales
Piperales

magnoliids iku sawijining klompok saka watara 9,000[1] spesies tetanduran ngembang, klebu magnolia, nutmeg, bay laurel, cinnamon, avocado, lada ireng, lan akèh liyané. Klompok iki ciriné saka kembané sing trimerous, serbuk sari kanthi siji bolongan/kantung (pollen with one pore), lan biasané kanthi godhong mawa urat sing akèh cawangé (branching-veined leaves).

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Jeffrey D. Palmer, Douglas E. Soltis and Mark W. Chase (2004). "The plant tree of life: an overview and some points of view". American Journal of Botany 91: 1437–1445 (Fig.2). doi:10.3732/ajb.91.10.1437. http://www.amjbot.org/cgi/content/full/91/10/1437.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

 
Commons-logo.svg
   Wikimedia Commons kagungan média  ingkang magepokan kaliyan (kategori):
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Magnoliids&oldid=867113"