Kuwas

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kuas dimumpangatake jupuk cet
Kuas

Kuas yaiku piranti kang dimumpangatake kanggo ngecet (pasang cet) ing padunung kanvas, kertas utawa bahan liyané.Semana uga cet kang akeh jinisé sacara umum kuas uga digawe karo mumpangate lan jinising cet kang arupa-rupa.Wujude kuas kaperang saka gagang kayu temin/kerah talénan lan wulu kuas.

  • Anané arupa-rupa cat kang ana ing tlatah donya kuas bisa kaperang saka bahan dasaré ana loro yaiku :
  • Kuas kaperang saka macemé (stiff hair) yaiku:
    • Kuas Bright yaiku kuas kang wujudté pesagi kang wujud temin kang ombo lan mumpangate bisa kasilake kuasan kang kuat lan nduweni efek liya
    • Kuas Flat yaiku kuas kang wujudé pesagi tipis kanthi dawa wulu luwih saka kuas bright
    • Kuas round yaiku kuas kang wujudé bunder lan wulu lancip ngarah ing ndhuwur
    • Kuas fibert yaiku kuas tipis kanthi salaj sijiné pucuk kuas wujudé lonjong
    • Kuas fitch yaiku kuas wujudé pesagi lan paling tipis saka kuas liyané
    • Kuas fan blender yaiku kuas kang wujudé kaya kipas kang bis dimumpangatake kanggo netralake cet lènga kang sisih teles kanthi nyamcurake cat siji lan sijiné.
Jinis kuas
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kuwas&oldid=830224"