Kotiledon

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pebandingan minangja tandhuran monokotil lan dicot. Ana ing bageyan tandhuran monokotil (kiwa) yaiku kadadean godhong kang asli kapisanan kang diasilake meristem, lan kotiledon isih sajroning wineh.

Kotiledon (disebut uga kotil utawa godhong lembaga) iku bakal godhong sing kabentuk ing embrio. Kotiledon minangka organ cadhangan makanan jroning wiji saklompok tetanduran, sekaligus organ fotosintetik pisanan sing didarbèni déning tetanduran sing nembé ngecambah. Senadyan kanggoné kecambah organ iki duwé fungsi kaya godhong, kotiledon ora nduwèni anatomi sing pepak kaya godhong sejati.

Wiji sing nyimpen cadhangan panganan ing kotiledon tumrap kecambah disebut minangka wiji kotiledonik. Ing tetanduran kanthi wiji kotiledonik, kotiledon wis kabentuk wektu tetanduran isih ing sajroning wiji (embrio utawa lembaga). Sing kagolong tetanduran kaya iki umpamané saka suku polong-polongan (Fabaceae) lan suku kubis-kubisan (Brassicaceae).

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kotiledon&oldid=821617"