Kola

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sebotol Coca Cola

Kola kang biasa dikenal yakuwi ombènan ènthèng, legi, ngandhut gas, biasané nganggo pewarna karamel lan ngandhut kafein. Rasa minuman kola saiki arupa campuran saka lémon, kayu manis, lan vanila; nanging kandungan utama kola asalé saka wiji tanduran kang diarani kola (ya saka jeneng wit iki asalé jeneng ombènan mau). Sawetara ombènan kola tanpa kafein uga ana, senajan ana kang ngarani yèn ombènan mau dudu kola. Senajan mangkono, produsen utawa mayoritas konsumèn kola ora nggapé bab kuwi.

Prodhuk kola[sunting | sunting sumber]

Sawetara mèrek kola sing misuwur antara liya Coca Cola lan Pepsi, Mecca Cola (ing Prancis), Zam Zam Cola (ing Iran), Qibla Cola ing Britania Raya, sarta Cola Turka lan zelal Cola ing Jerman.


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kola&oldid=812636"