Kluwih

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kluwih
Buah Kluwih
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
filum: Magnoliophyta
kelas: Magnoliopsida
ordo: Rosales
kulawarga: Moraceae
Genus: Artocarpus
Species: A. camansi
Jeneng binomial
Artocarpus camansi
(Parkinson) Fosberg

Kluwih nduweni jeneng elmiyah Artocarpus camansi, tanduran kang memper sukun naning nduweni isi lan kulit wuhe nduweni rambut kang luwih dawa lan lemes. Ing Basa Inggris diarani seeded breadfruit merga kayadene sukun nanging nduweni isi

Tanduran iki asale saka Papua Nugini lan sumebar ing pulo-pulo tropis ing pasifik.

Papan urip[sunting | sunting sumber]

Wit kluwih umume tinemu ing daerah tropis ing daerah kang dhuwure 0-1550 meter saka segara kanthi suhu 15–40° C lan lemah kang garing.

Pemerian[sunting | sunting sumber]

Wit kluwih nduweni dhuwur nganti 35 meter lan godhonge 40-60 cm dawane lan ambane 25-45cm kanthi bentuk kaya driji.

Woh kluwih, nduweni isi

Wohe wujud bunder, bobote watara 800 gr, dawane 16-20 cm lan lebare 8-15cm, kanthi werna ijo semu kuning, lan wit kang diwasa bisa ngasilake woh cacah 600-800 saben taun. Woh kluwih nduweni isi watara 12-150 iji kang bobote 7-10gr/iji. Isine biasa kasebarake dening mamalia .

Wit sukun
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kluwih&oldid=877336"