Kirsten Dunst

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kirsten Dunst
Kirsten Dunst Cannes.jpg
Dunst nalika main ning film Marie Antoinette nalika taun 2006.
Asma wiyosan Kirsten Caroline Dunst
Miyos 30 April 1982 (umur 32)
Point Pleasant, New Jersey, Amerika Serikat
Taun aktif 1989

Kirsten Caroline Dunst kondhang uga karo jeneng Kirsten Dunst (lair 30 April 1982; umur 32 taun) yakuwi aktris film Amerika kang anduweni katurunan saka Jerman lan Swedia, jeneng undhangané Kiki, dhuwuré 170 cm, Awit umur telung taunan, dheweké wis sering ning ngarepé kamera.[1] Mula ora heran ning umur kang esih enom dheweké wis dadi model iklan ning stasiun televisi, lan dadi model saka Ford Models lan Elite Model Management.[1] Film pisanan kang dilakoni dening Kirsten yaiku film kang judulé OEDIPUS WRECKS kang diputer ning taun 1989.[1] Film cekak kasebut dadi bagiyan saka antologi NEW YORK STORIES kuwi kasil saka arahan dening Sutradara Woody Allen.[1] Jenengé mulai kondhang nalika dheweké melu ddai pemain pandukung ning salah sijining film kang judulé INTERVIEW WITH THE VAMPIRE nalika taun 1994.[1] Sataun sawisé kuwi, dheweké kapilih ddai bintang kang meranaké tokoh ning film JUMANJI bebarengan karo aktor Robin Williams lan main ning film 50 Most Beautiful People versi majalah People ning taun kang padha.[1] Ananging, meski wis akeh film-film kang dibintangi dening dheweké.[1] Dheweké kondhang amarga meranaké Mary Jane Watson ning sekuel film SPIDER-MAN.[1] Sawisé mbintangi film-film SPIDER-MAN season sak terusé, nganti telung sekuel, Kirsten dikabaraké bakal ngakiri perané dadi Mary Jane Watson, lan bintangi filmé kang anyar yakuwi HOW TO LOSE FRIENDS AND ALIENATE PEOPLE.[1]

Ning kauripan pribadiné Meski Sukses ning karir, Dunst tergolong ora patiya sukses babagan percintaan.[1] Dunst ora tau suwe anggoné pacaran karo siji priya. Dunst tau dikabaraké kalibat hubungan asmara karo Jake Gyllenhaal lan musisi Johnny Borrell.[1] Dheweké uga tau diisukaké anduweni hubungan istimewa karo lawan mainé ing film SPIDERMAN, Toby McGuire.[1] Uga tau digosipaké karo Jeff Smeenge, penulis skenario.[1]

Taun 2010, Dunst bali maneh anggawe gebrakkan ning dunya film, dheweké mbintangi sawijining film arahan Lars von Trier bertajuk MELANCHOLIA.[1] Ning taun 2010, film kang anggawe dheweké kondhang, film Spiderman.[2] Ning sekuel kang kaping papaté, film kasebut ora diarahaké dening San Raimi, Kirsten lan Tobey kang dadi Peter Parker ning film kasebut uga ora bakal ana.[2] Kirsten nyatakaké menawa, sarampungé mbintangi film SPIDERMAN kang kaping teluné dheweké bakal ninggalaké film kasebut.[2]

FILMOGRAPHY[sunting | sunting sumber]

FILM[sunting | sunting sumber]

Film-film kang tau dibintangi dening Kirsten Dunst[1]:

Taun Film Peran Cathetan
1989 New York Stories Lisa's daughter
1990 The Bonfire of the Vanities Campbell McCoy
1993 Star Trek:The Next Generation Hedril Episode: Dark Page
1994 Little Women Younger Amy March
Interview with the Vampire Claudia Nominasi Golden Globe Awards - Best Supporting Actress
Greedy Jolene
High Strung Young Girl Film Independent
1995 Jumanji Judy Shepard

Casper(1995)

1996 Mother Night Young Resi Noth
1997 Wag the Dog Tracy Lime
Anastasia Young Anastasia Pangisi Suwara
Tower of Terror Anna Petterson
True Heart Bonnie
Kiki's Delivery Service Kiki Pangisi Suwara
1998 Fifteen and Pregnant Tina Spangler Televisi
The Hairy Bird Verena von Stefan
Small Soldiers Christy Fimple
1999 Dick Betsy Jobs
Drop Dead Gorgeous Amber Atkins
The Virgin Suicides Lux Lisbon
The Devil's Arithmetic Hannah Stern Televisi
2000 Deeply Silly
Bring It On Torrance Shipman
Luckytown Lidda Doyles
The Crow: Salvation Erin Randall
All Forgotten Zinaida
2001 The Cat's Meow Marion Davies
Crazy/Beautiful Nicole Oakley
Get Over It Kelly Woods/Helena
2002 Spider-Man Mary Jane Watson
2003 Mona Lisa Smile Betty Warren
Kaena: The Prophecy Kaena Pengisi Suara
Levity Sofia Mellinger
2004 Wimbledon Lizzie Bradbury
Spider-Man 2 Mary Jane Watson
Eternal Sunshine of the Spotless Mind Mary Svevo
2005 Elizabethtown Claire Colburn
2006 Marie Antoinette Marie Antoinette
2007 Spider-Man 3 Mary Jane Watson National Movie Awards U.K. - Nominasi Best Actress
2008 How to Lose Friends and Alienate People Alison Olsen Sedang Diproduksi
2009 Sweet Relief Marla Ruzicka

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o (id)Kirsten Dunstdipununduh tanggal 20 Juni 2011
  2. ^ a b c (id)berita Kirsten Dunst dipununduh tanggal 20 Juni 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kirsten_Dunst&oldid=831493"