Kenneth J. Arrow

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kenneth Arrow

Kenneth Joseph Arrow, miyos wonten ing kutha New York nalika tanggal 23 Agustus 1921, inggih punika salah satunggaling ekonom Amerika Serikat.

Piyambakipun pikantuk gelar B.Sc. wonten ing Ilmu Sosial saking City College, New York nalika taun 1940. Wonten ing Universitas Columbia, piyambakipun pikantuk gelar S2 wonten ing bidang matematika nalika taun 1941 lan Ph.D. wonten ing bidang ilmu ékonomi nalika taun 1951. Nalika taun 1949, piyambakipun dipunangkat minangka Profesor Penjabat wonten ing Ilmu Ekonomi lan Statistik ing Universitas Stanford, pungkasanipun dados profesor ékonomi, statistik, lan risét operasi. Nalika taun 1968, Arrow pindhah dhateng Universitas Harvard saperlu dados [guru besar ilmu ékonomi.[1]

Arrow dipunanugrahi John Bates Clark Medal saking American Economic Association nalika taun 1957. Piyambakipun dipunangkat minangka pimpinan American Economic Association nalika taun 1972. Arrow ugi dados anggata saking National Academy of Sciences lan American Statistical Association. [2]

Arrow dipunanggep, sareng kaliyan Paul A. Samuelson, minangka salah satunggaling pendhiri ékonomi neoklasik modern. Karyanipun ingkang paling wigati inggih punika sumbanganipun wonten ing teori pilihan sosial, utamanipun "teorema ketidakmungkinan Arrow," lan karyaipun babagan analisis keseimbangan umum. Piyambakipun ugi nindakaken karya fundamental ing aréa sanés ékonomi, kalebet teori pertumbuhan endogen lan ékonomi informasi. Nalika taun 1972, Kenneth Arrow pikantuk Penghargaan Nobel bidang Ékonomi.[3]

Karya[sunting | sunting sumber]

  • The Economic Implications of Learning by Doing Review of Economic Studies (29 Juni 1962) kaca 155-73
  • Essays in the Theory of Risk-Bearing 1971
  • Existence of a Competitive Equilibrium for a Competitive Economy Econometrica 22, no 3 (Juli 1954) kaca 265-90, kaliyan Gérard Debreu
  • General Competitive Analysis 1971, kaliyan Frank Hahn
  • Uncertainty and the Welfare Economics of Medical Care American Economic Review 1963
  • Existence of an equilibrium for a competitive economy Econometrica (1954) Vol 22 No 3, kaliyan Gerard Debreu
  • Social Choice and Individual Values 1951
  • The Limits of Organization 1974

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kenneth_J._Arrow&oldid=878541"