Universitas Columbia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Low Memorial Library, Universitas Columbia.

Universitas Columbia (basa Inggris Columbia University) inggih menika salah satunggaling universitas swasta ing New York, Amerika Serikat.[1] Universitas menika madeg taun 1754 mawi asma King's College.[1] Universitas Columbia ugi kalebet salah satunggaling anggota saking Ivi League. Universitas Columbia nggadhahi kalih kampus utama.[1] Setunggal ing dhaérah Morningside Heights, déné ingkang setunggal malih ing Washington Heights.[1] Universitas menika ugi nggadhahi tiga sekolah tinggi kanggé S1, kalihwelas jurusan pascasarjana, sekolah profèsi, kaliyan sekolah studi lanjutan.[1] Universitas kalebet sedasa universitas paling inggil ing Amerika mawi gunggungipun mahasiswa kirang langkung 6000 tiyang.[2] Jurusan ingkang misuwur mawi lulusan paling saé inggih menika 'Fakultas Kesenian, Bisnis, Sekolah Guru, kaliyan Hukum.[2]

Fakultas[sunting | sunting sumber]

Columbia nggadhahi tiga fakultas sarjana kaliyan kalihwelas fakultas pascasarjana.

Sarjana[sunting | sunting sumber]

  • Sekolah Tinggi Columbia
  • Sekolah Teknik dan Sains Terapan Yayasan Fu
  • School of General Studies

Pasca-Sarjana[sunting | sunting sumber]

  • Sekolah Kedokteran Gigi
  • Sekolah Kedokteran dan Bedah
  • Sekolah Bisnis Columbia
  • Sekolah Hukum Columbia
  • Sekolah Jurnalisme Columbia
  • Sekolah Kesehatan Masyarakat Mailman
  • Sekolah Pasca-Sarjana Arsitektur, Perencanaan dan Pelsetarian
  • Sekolah Pasca-Sarjana Seni dan Sains
  • School of International and Public Affairs
    • Master of International Affairs (MIA)
    • Master of Public Administration (MPA)
    • Program in Economic Policy Management (PEPM)
    • Executive MPA
    • MPA in Environmental Science and Policy
    • PhD In Suistanable Development
    • Dual Degree Programs
  • Sekolah Perawat
  • Sekolah Pekerja Sosial
  • Sekolah Seni

Lulusan kaliyan pawongan ingkang misuwur[sunting | sunting sumber]

Pirsani Ugi[sunting | sunting sumber]

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

Catheten Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e Columbia University(dipunundhuh 27 November 2012)
  2. ^ a b Universitas Terbaik di Amerika(dipunundhuh 27 November 2012)