Katarina ingkang Agung

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Katarina ingkang Agung
Tsarina Rusia
Catherine II by Alexey Antropov (18th c, Tver gallery).jpg
Katarina ingkang Agung
Mréntah 28 Juni 176215 November 1796
Nami jangkep Sophie Friederike Auguste von Anhalt-Zerbst
Miyos 2 Mei 1729
Stettin
Tilar donya 15 November 1796 (umur 67)
St. Petersburg
Dipunsarèkaken Katedral Peter lan Paul ing Saint Petersburg
Pendahulu Peter III saking Rusia
Pangganti Paul I saking Rusia
Garwa Peter III saking Rusia
Yoga Paul
Anna Petrovna (1757-1759)
Aleksey
Bapa Christian Augustus, Pangéran Anhalt-Zerbst
Ibu Johanna Elisabeth saking Holstein-Gottorp

Yekaterina (Catherine) II Alekseyevna of Russia, kanthi gelar ingkang Agung (Basa Rusia: Екатерина II Великая, Yekaterina II Velikaya; 2 May [K.J.: 21 April] 172917 November [K.J.: 6 November] 1796) punika satunggiling Tsarina Rusia ingkang kuwaos laminipun 34 taun, saking tanggal 28 Juni 1762 dumugi sédanipun. Panjenenganipun tilar donya amargi stroke ing tanggal 15 November, 1796 lan dipunsarèaken ing Katedral Peter lan Paul, Saint Petersburg.

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]

Daftar pustaka[sunting | sunting sumber]