Kastil Mont Saint Michael

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Mont-Saint-Michel dan Teluknya*
Situs Warisan Donya UNESCO

Mont-Saint-Michel at night
Negara Flag of Prancis Prancis
Tipe Budaya
Kriteria i, iii, vi
Referensi 80
Wilayah Eropa
Koordinat 48°38′08″N 1°30′40″W / 48.63556°N 1.51111°W / 48.63556; -1.51111Koordinat: 48°38′08″N 1°30′40″W / 48.63556°N 1.51111°W / 48.63556; -1.51111
Sajarah prasasti
Prasasti resmi 1979  (Sèsi 3rd)
* Jeneng resmi jroning Daftar Warisan Donya.
Miturut klasifikasi resmi UNESCO.

Mount Saint Michael menika satunggaling kastil ingkang wonten ing pulau pasang berbatu ing Normandi, kirang langkung 1 kilometer saking pesisir lor Perancis mliginipun wonten ing Kali Couesnon caket kaliyan Avranches [1]. Warga Mount Saint Michael dipunwastani Montois.

Kastil Mount Saint Michael menika kaubungaken kaliyan daratan utami kanthi kreteg alami ingkang tipis. Nalika toya segara nembe pasang, kreteg menika katutup lan saged kabikak malih menawi toya segara sampun andhap. Awit saking menika kastil Mont Saint Michael menika dipunwastani Pulo Pasang. Nalika taun 1879, kreteg saking lemah alami menika dipunbangun minangka akses utama. Sakderengipun pambangunan kapisam ing abad kaping 8, Pulo menika dipunparingi nama Mont Tombe. Miturut legenda, malaikat medal dhateng uskup Avranches, Saint Aubert. Kala menika malaikat paring dhawuh supados mbangun gereja ing pulo kasebut.

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ [1], Kastil (dipun-akses tanggal 22 November 2012).