Kanton Schwyz

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kanton Schwyz
Schwytz-coat of arms.svg
Kanton Schwyz
Lambang

Peta Kanton Schwyz

Map of Canton Schwyz.png
Negara Swiss
Ibukutha Schwyz (kutha)
Wiyaripun 908 km²
Titik paling inggil Bös Fulen 2802 meter
Cacahipun Padunung
 - Taun 2006:

138.832 (153 /km²)
Gabung kalih Swiss taun 1291[1]
Wiyaripun 908 km² [1]
Cekakan SZ
Basa Basa Jerman[1]
Eksekutif Regierungsrat (7)
Legislatif Kantonsrat (100)
Kuthamadya 30 iji
Dhistrik 6 Bezirke
Situs resmi [Kanton Schwyz].[2]

Kanton Schwyz inggih menika salah satunggaling kanton ing negara Swiss.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Ewunan taun kapengker, sampun wonten tiyang ingkang manggén lan gesang ing wewengkon Kanton Schwyz.[3] Pamukiman paling ageng dipunpanggihi ing satunggaling wewengkon ingkang naminipun dhaerah Freienbach-Hurden.[3] Miturut panaliten nedahaken bilih tiyang asli Schwyz manggen ing Freienbach-Hurden 5000 taun kapengker.[3] Piranti-piranti ingkang dipunangge kadamel saking watu, lan prunggu.[3]

Suku Alemanii, satunggaling suku ingkang wonten ing kanton menika, sampun manggen awit 1400 taun kapengker lan nepangaken cara gesang lan cara ekonomi ing Kanton Schwyz.[3]

Populasi padunung saya kathah lan tiyang Kristen angsal jatah siti lan wangunan greja ing Tuggen lan Schwyz ing abad 7 lan 8. Pamukiman tiyang wekdal semanten ing sacaketing Danau Zurich lan Paredèn Schwyz lan Arth.

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kanton_Schwyz&oldid=855305"