Kamlaratan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Laré saking Cipinang Timur wonten ing pawuhan kitha

Umumipun, kamlaratan punika kawontenan tiyang ingkang nyandhang gesang mlarat lan mboten anggadahi bandha utawi arta lan griya. Kanthi ukara sanèsipun, kamlaratan utawi tiyang mboten gadhah punika sebatan kagem tiyang utawi sakempalan tiyang ingkang kekirangan prakawis kagesangan ingkang samurwat. Gesang kecingkrangan (tansah kekirangan) dipun tingali saking prakawis material, inggih punika dhaharan, toya ingkang resik, lan papan padunungan. Kajawi punika, saged ugi katingal saking sumber sosial kadosta aksès informasi, wulang wuruk, kasarasan (kaséhatan), status sosial, lan kakiyatan pulitik.

Panyebab kamlaratan[sunting | sunting sumber]

Kamlaratan kathah dipunhubungaken kaliyan:

  • panyebab individual, utawi patologis, ingkang mirsani kamlaratan minangka akibatsaking perilaku, pilihan, utawi kemampuan saking tiyang mlarat;
  • panyebab kulawargi, ingkang ngubungaken kamlaratan kaliyan pendidikan kulawargi;
  • panyebab sub-budaya (subcultural), ingkang ngubungaken kamlaratan kaliyan kagesangan sadinten-dinten, dipunsinaoni utawi dipunlampahi ing salebeting lingkungan saubengipun;
  • panyebab agènsi, ingkang mirsani kamlaratan minangka akibat saking aksi tiyang sanès, kalebet perang, pamaréntah, lan ékonomi;
  • panyebab struktural, ingkang maringi alesan manawi kamlaratan arupi asil saking struktur sosial.

Waosan[sunting | sunting sumber]

  • Frances Fox Piven, Richard A. Cloward, Regulating the Poor: The Functions of Public Welfare, Vintage Books 1993
  • Jean Swanson, Poor-Bashing: The Politics of Exclusion, 2001

Mangga mirsani[sunting | sunting sumber]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Pranala jawi[sunting | sunting sumber]

  • Make Poverty History — Campaign dealing with fighting poverty.
  • Poverty — The Development Gateway community portal on Poverty is a comprehensive collection of articles, reports, data, statistics, projects and other resources.
  • PovertyNet — PovertyNet from The World Bank Group provides an introduction to key issues as well as in-depth information on poverty measurement, monitoring, analysis, and on poverty reduction strategies for researchers and practitioners.
  • Center for Global Development — The Center for Global Development is a Washington, D.C. policy center pursuing research-based, actionable ideas for the fight against global poverty.
  • LookSmart — Poverty Issues directory category
  • Open Directory Project — Poverty Issues directory category
  • Yahoo! — Poverty Issues and Causes directory category
  • 2010: Poverty Elimination proposes a nine-step poverty elimination plan. The first historycal global campaign for poverty elimination that changed the mentality from "poverty reduction" to "poverty elimination". A work published for free in internet with a similar Wikipedia method with the contibution and the approval of more of 200.000 people, translated in several languages and that more than 25 milion people read.
  • International Disability and Development Consortium Network of NGOs and disability organisations

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kamlaratan&oldid=805190"