Kaliwungu, Semarang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kecamatan Kaliwungu
Locator Kecamatan Kaliwungu ing Kabupaten Semarang.png
Peta lokasi Kecamatan Kaliwungu
Provinsi Jawa Tengah
Kabupatèn Semarang
Jembar wewengkon - km²
Cacah pedunung -
 - Kapadhetan - jiwa/km²
Desa/kelurahan -

Kecamatan Kaliwungu iku salah siji kecamatan ing kabupaten Semarang, provinsi Jawa Tengah, Indonesia. Kecamatan iki jembaré watara 2.995,60 ha lan cacahing pedunung (2007) ana 28.687 jiwa. Kecamatan iki wewatesan :

ing sisih lor karo: Kecamatan Susukan, Kabupatèn Semarang
ing sisih kidul karo: Kecamatan Bayalali, Kabupatèn Bayalali
ing sisih kulon karo: Kecamatan Ampel, Kabupatèn Bayalali
ing sisih wétan karo: Kecamatan Sambi, Kabupatèn Bayalali

Cacahing pedunung (2007) yakuwi: 28.687 jiwa kanthi kapadhetan: 1.146 jiwa/km² Panguripan pedunung ing kecamatan iki anatara liya: Tani : 6.104, buruh tani: 3.926 0, pengusaha: 641, buruh indhustri: 2.975, buruh bangunan: 1.342, pedagang: 1.391, angkutan: 330, PNS: 649, pensiunan: 231, liya-liya: 10.363.[1]

Desa-Desa[sunting | sunting sumber]

Désa-désa ing kecamatan Kaliwungu ana 11 yakuwi: désa Jetis, Kaliwungu, Kener, Kradenan, Mukiran, Pager, Papringan, Payungan, Ragamulya, Siwal lan désa Udanwuh.

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]