Kabudayan Lembah Kali Indhus

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gambar:Indusvalleyexcavation.jpg
Peradaban Lembah Kali Indhus ing sadawaning Kali Indhus ing Pakistan saiki. Puing Mohenjo-daro minangka pusat saka masarakat kuna iki.

Peradaban Lembah Kali Indhus, 2800 SM1800 SM, minangka sawijining peradaban kuna sing urip sadawaning Kali Indhus lan Kali Ghaggar-Hakra sing saiki tlatah Pakistan lan India kulon. Peradaban iki kerep uga disebut Peradaban Harappa Lembah Indhus, amarga kutha penggalian pisanan disebut Harappa, utawa uga Peradaban Indhus Sarasvati amarga Kali Sarasvati sing manawa garing ing pungkasan 1900 SM. Pamusatan paling gedhé saka Lembah Indhus dumunung ing sisih wétan Indus, cedhak wilayah sing biyèné arupa Kali Sarasvati kuna. [1]

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]