Justin Bieber

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Justin Bieber

Justin Bieber manggung ing adicara Easter Egg Roll Gedung Putih
Latar wuri
Jeneng Justin Drew Bieber
Asal Flag of Kanada Stratford, Ontario, Kanada
Génré Pop, R&B[1], Dance-pop
Pegawéyan Penyanyi
Penulis lagu
Instrumèn Vokal, Gitar, Piano, Perkudi,[2] terompet[3]
Taun aktif 2007–sekarang
Label Island
RBMG
Magepokan karo Usher
Situs wèb justinbiebermusic.com
Tanda Tangan Justin Bieber
Justin Bieber Logo

Justin Drew Bieber[4] (pocapan jroning Basa Inggris /ˈbiːbər/, BEE-bər; lair ing Strartford, Ontario, Kanada, 1 Maret 1994; umur 20 taun)[5] iku penyanyi Pop lan R&B anom asal Kanada.[1]

Justin Bieber dadi sensasi ing Amérika Sarékat ing taun 2009 sawisé ditemokaké déning Scooter Braun liwati video kompetisi nembang lokal "Stratford Star" ing Ontario sing dipublikasi ing YouTube déning ibu Justin ing taun 2007, nalika Justin nggayuh peringkat kaloro.[6][6] Scooter Braun, agèn pencari bakat lan mantan Marketing Eksekutif parusahan So So Def nonton video iki lan mutusaké bakal nemokaké Justin Bieber karo Usher kanggo audisi.[6] Singel pisanané mawa judhul "One Time", dibabar sacara bebarengan ing saindhenging donya ing taun 2009, lan nggayuh peringkat 30 ing luwih saka 10 negara. Album pisanané "My World" (Donyaku) banjur nyusul ing tanggal 17 November 2009 lan nampa penghargaan platinum ing Amérika Sarékat, lan dadi penyanyi pisanan sing nduwèni pitung lagu saka album pisanan sing sakabèhané kasil antuk peringkat ing Billboard Hot 100, sawijining dhaptar lagu-lagu pinunjul sing pinuju digandrungi.[7]


Diskografi[sunting | sunting sumber]

Tur[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Justin Bieber ing Wikimedia Commons.

Filmografi[sunting | sunting sumber]

Taun Judhul Peran Cathetan
2009 True Jackson, VP Dhéwé Bintang tamu
2010 Silent Library
School Gyrls Cameo
Saturday Night Live Bintang tamu/performer Ep 35.18

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Justin_Bieber&oldid=877904"