Jojon

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Jojon
Lair Djuhri Masdjan
5 Juni 1947 (umur 67)
Flag of Indonesia.svg Jakarta, Indonesia
Tilar donya 6 Maret 2014 (umur Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "{" ora ditepungi)
Flag of Indonesia.svg Jakarta Timur, Indonesia
Pagawéyan aktor, pelawak
Taun aktif 1975 - sekarang

Jojon, artis uga pelawak kang anduweni nama asli Djuhri Masdjan miyos ing Karawang, 5 Juni 1947 – séda ing Jakarta, 6 Maret 2014 kanthi yuswa 66 taun), kondhang dadi pelawak legendaris Indonésia.[1] karo Cahyono lan Uuk, dheweké tau sukses ngusung jeneng grup lawak kang jenengé Jayakarta Grup, lan tampil rutin ana ing TVRI.[1] saiki Jojon, luwih bisa diomong dadi pelawak kang "mandiri"[1]. meski ngono penampilané bisa nuwiji karo grup lan pelawak liyané, ora mung sapantarané Jojon uga bisa ngimbangi pelawak enom kang umuré kacek adoh saka dheweké[1]. pelawak liyané kang esih aktif nganti saiki kang kerep tampil karo dheweké yaiku Trio Patrio yaiku Eko, Akri, lan Parto), Bolot, Mali, Ulfa lan liya-liyané [1].

Jojon anduweni ciri khas dhewe kang beda karo liyané, yakuwi penampilan karo kumis utawa brengos cilik ala Charlie Chaplin lan tingkahé kang Blo'on sing sering dadi gojlokan kanggo kanca-kancané[1]. Jojon ninggal dunya amarga serangan jantung ing RS Ramsey Premier Jatinegara, Jakarta.[2] Cerita kuwi dadi berita ning kalangan selebritis, mliginé ning kalangan pelawak.[2]

Filmografi[3][sunting | sunting sumber]

TV serial[sunting | sunting sumber]

Ning TV, Jojon mbintangi film[4]:

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f (id)Biografi Djuhri Masdjan dipununduh tanggal 13 Juni 2011
  2. ^ a b (id)Pelawak Senior Jojon Diisukan Meninggal dipununduh tanggal 14 Juni 2011
  3. ^ (id)info seleb dipununduh tanggal 13 Juni 2011
  4. ^ (id)selebriti Indonesia dipununduh tanggal 13 Juni 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jojon&oldid=881687"