Jepon, Blora

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kecamatan Jepon

Peta lokasi Kecamatan Jepon
Provinsi Jawa Tengah
Kabupatèn Blora
Jembar wewengkon 10.742,335 ha.;
Cacah pedunung 60.385 jiwa
 - Kapadhetan --- jiwa/km2
Desa/kelurahan 24/1

Kecamatan Jepon iku salah siji kecamatan ing kabupaten Blora, provinsi Jawa Tengah, Indonésia. Kecamatan iki dumunung ing sisih wétané Kecamatan Kutha Blora, kanthi tapel wates: ing sisih kulon karo Kecamatan Kutha Blora, lan Kecamatan Banjareja, ing sisih lor karo Kabupatèn Rembang, ing sisih wètan karo Kecamatan Jiken lan ing sisih kidul karo Kecamatan Kedhungtuban lan Kecamatan Randhublatung.

Jembar wilayah kecamatan Jepon ana 10.742,335 Ha, dumadi saka: sawah 2.545,600 ha, pekarangan 1.179,430 ha, tegalan 2.183,648 ha, alas 4.768,915 ha, lain liya liya 94,790 ha.

Gunggung pedunung : 60.385 Jiwa dumadi saka pedunung lanang 29.961 Jiwa lan wadon 30.424 Jiwa

Kecamatan iki misuwur kanthi asil tetanèn arupa lombok abang lan asil kerajinan saka kayu jati.

Désa-Désa[sunting | sunting sumber]

  1. Bacem
  2. Balong
  3. Bangsri
  4. Blungun
  5. Brumbung
  6. Gedangdowo
  7. Geneng
  8. Gersi
  9. Jatirejo
  10. Jepon
  11. Jomblang
  12. Kawengan
  13. Kemiri
  14. Ngampon
  15. Nglarohgunung
  16. Palon
  17. Puledagel
  18. Semampir
  19. Semanggi
  20. Seso
  21. Soko
  22. Sumurboto
  23. Tempellemahbang
  24. Turirejo
  25. Waru

Pendhidhikan[sunting | sunting sumber]

Gunggung sekolah: Taman Kanak-kanak 36, Sekolah Dasar 47, Madrasah Ibtidaiyyah 1, Sekolah Luar Biasa -, Sekolah Menengah Pertama 3, Madrasah Tsanawiyah 1, Sekolah Menengah Umum 1.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jepon,_Blora&oldid=805300"