Humaniora

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Leonardo Da Vinci

Humaniora asalé saka basa Latin Humanus.[1] Ing basa Inggris yaiku The Humanities kang ngemu arti manusiawi, bebudaya, lan alus.[1] Humaniora ana gandhéng cènèngé karo masalah nilai manungsa kang dadi homo humaus utawa manungsa kang bebudaya.[1]

Ana 3 paradigma kang dienggo kanggo ngaji ilmu Humaniora lan budaya :

  1. Positivistik kang lumrah dipadhaaké karo pendekatan kuantitatif.[1]
  2. Interpretif kang lumrah dipadhaaké karo pendekatan kualitatif.[1]
  3. Reflektif kang lumrah dipadhaaké karo pendekatan kritik.[1]


Karakteristik Humaniora[sunting | sunting sumber]

Humaniora yaiku studi kang musataké dening kauripan manungsa, nekanaké unsur kreativitas, kaanyaran, orisinalitas, lan ngusahaké golek makna lan nilai saengga duwéni sipat normatif.[2] Ana ing humaniora, rasionalitas ora mung dipahami pemikiran bab obyek saka dhasar akal, nanging uga bab-bab kang sinipat imajinatif, kayata : Leonardo da Vinci kang bisa nggambar lukisan kang mirip karo bentuk helikopter sakdurungé ditemokaké montor mabur.[2]



Ruang Lingkup Kajian Humaniora[sunting | sunting sumber]


Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o humaniora.uin-malang.ac.id(diundhuh tanggal 27 Juli 2011)
  2. ^ a b jurnal.filsafat.ugm.ac.id(diundhuh tanggal 27 Juli 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Humaniora&oldid=831640"