Hobart

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Hobart
Hobart Marina
Lokasi Hobart
Negara Australia
Negara bagéan Tasmania
Dina madeg 1803
Jembar wewengkon 1.357,3 km2
Pedunung 200.525 (Sensus 2006)
 - Kepadatan 148,9/km2
Basa Basa Inggris
Zona AEST(UTC+10)
AEDT (UTC+11)

Hobart kuwi ibukutha negara bagéan Tasmania, Australia. Diadegaké ing taun 1804 minangka koloni ukuman, Hobart minangka kutha paling tuwa kaloro sekaligus kutha paling gedhé ka-12 ing Australia, kanthi pedunung metropolitan watara 200.000. Kutha iki minangka pusat finansial lan pamaréntahan Tasmania, sarta duwé plabuhan segara.

Geografi[sunting | sunting sumber]

Hobart dumunung ing muara Kali Derwent ing sisih kidul-wétan negara bagéan Tasmania ing koordinat 42°52′S, 147°19′E. Tlatah central business district dumunung ing pesisir kulon, sisih-sisihan karo Sullivan's Cove, kanthi tlatah pinggiran kang nyebar sadawaning pesisir Derwent nganti tekan pagunungan ing sikilé Gunung Wellington. Plabuhan Hobart nguwasani kabèh tlatah asli Sullivan's Cove.

Tlatah Metropolitan Hobart dumadi saka telu kutha otonom, yakuwi Kutha Hobart, Kutha Glenorchy lan Kutha Clarence, plus tlatah kang dadi tlatah urban Municipality of Kingborough lan Municipality of Brighton. Tlatah pinggiran (suburban) nyakup wilayah sisih kiwa tengené kali. Kapisah saka kutha iki, pusat-pusat komersial utama yakuwi Glenorchy (ing sisih lor) lan Rosny Park (pesisir wétan). Kutha satelit Kingston, ing sisih kidul kutha, tuwuh dadi tlatah pinggiran Hobart. Kutha-kutha liya ing saubengé kayadéné Sorell, Margate, Brighton lan New Norfolk dadi papan panggonan urip kang populèr.

Iklim[sunting | sunting sumber]

Cuaca rata-rata ing Hobart
Sasi Jan Feb Mar Apr Mei Jun Jul Agu Sep Okt Nov Des Taun
Rata-rata dhuwur °C (°F) 21.6 (71) 21.6 (71) 20.1 (68) 17.3 (63) 14.4 (58) 11.9 (53) 11.6 (53) 13.0 (55) 15.0 (59) 16.9 (62) 18.7 (66) 20.3 (69) 16,9 (62)
Rata-rata endhèk °C (°F) 11.8 (53) 12.0 (54) 10.8 (51) 8.9 (48) 6.9 (44) 5.2 (41) 4.5 (40) 5.2 (41) 6.4 (44) 7.7 (46) 9.2 (49) 10.8 (51) 8,3 (47)
Curah Udan mm (inch) 48.0 (1.9) 39.9 (1.6) 45.2 (1.8) 51.4 (2) 46.8 (1.8) 54.0 (2.1) 52.5 (2.1) 52.9 (2.1) 52.7 (2.1) 62.1 (2.4) 53.7 (2.1) 57.0 (2.2) 616,2 (24,3)
Sumber: Biro Meteorologi[1] 1882-2008

Liya-liya[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Climate Data". BoM. http://www.bom.gov.au/climate/averages/tables/cw_094029.shtml.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Hobart ing Wikivoyage

Negara bagéan Australia lan ibukuthané
TIKA NSW TL Que AKi Tas Vic AKu
Canberra Sydney Darwin Brisbane Adelaide Hobart Melbourne Perth
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Hobart&oldid=816023"