Herlinatiens

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Herlinatiens
Lair Herlina Tien Suhesti
26 April 1982 (umur 32)
Flag of Indonesia.svg Ngawi, Jawa Wetan, Indonesia
Jeneng liya Herlinatiens
Website
http://herlinatiens.wordpress.com

Herlinatiens (nama aslinipun: Herlina Tien Suhesti ingkang miyos wonten ing Ngawi ing tanggal 26 April 1982 inggih punika salah satunggaling sastrawan wonten ing Indonésia. Ananging piyambakipun langkung remen dipunceluk pujangga tinimbang sastrawan. Novelipun ingkang sepisanan lair inggih kanthi irah-irahan Garis Tepi Seorang Lesbian ingkang dados bestseller ingkang mbiyantu piyambakipun ngrembakakaken karemenanipun kanggé nyerat novel –novel ingkang salajengipun. Sak punika piyambakipun aktip mbangun sanggar kaliyan paring dhukungan dhateng laré-laré ingkang dumunung ing Yogyakarta. [1]

Biografi[sunting | sunting sumber]

Novelipun Herlinatiens ingkang sepisan inggih punika kanthi irah-irahan “Garis Tepi Seorang Lesbian” inggih nyariosaken babagan satunggaling lesbian ingkang dipunsingkiri déning kabudayan ing sakiteripun saha kulawarganipun. Buku ingkang sepisan punika telas dipuntumbas dening pamaosipun namung ing kalih peken. Bukunipun ingkang kaping kalih inggih punika, “Dejavu”, “Sayap yang Pecah” ugi dados bestseller.[2] Sak punika, piyambakipun minangka staff saha tim panaliti saking Yayasan umar Kayam. Piyambakipun dumunung ing Yogyakarta saha pados kawruh malih kanggé gelar master wonten ing jurusan budaya ing Universitas Sanata Dharma.

Garis Tepi Seorang Lesbian[sunting | sunting sumber]

Bukunipun ingkang dipunsalin ing basa Inggris kanthi irah-irahan Margins of a Lesbian, dipunwiwiti kaliyan wontenipun tokoh Ashmora Paria, tiyang ѐstri saking Indonésia ingkang gadhah tigang putra. Lajeng piyambakipun nikah saha dumunung Paris, Pranis kaliyan kancanipun ingkan ѐstri ugi, inggih tokoh Ri. Paria saha Ri sampun dipunsingkiri dening masarakat Paris lajeng kekalihipun pindhah dhateng Indonesia malih. Cariyos punika ing bagéyan purwakaning buku.Paria lajeng kepanggih kalyan Davia, murid estri ingkang sampun gadhah sesandhingan kaliyan tiyang jaler. Ing sepisanan, Paria ngupaya kanggé nolak raosipun dhateng Davia, ananging amargi piyambakipun taksih dhewekan lajeng piyambakipun njalin hubungan kaliyan Devia. Paria ugi gadhah hubungan kaliyan kalih kancanipun mawi serat inggih punika Gita, satunggaling ibu rumah tangga saha Rafael, biarawati Katolik. Buku punika nyariosaken babagan perjuanganipun tiyang ingkang dipunsingkiri, rumor, saha lajeng dipunsisihaken wonten ing masarakatipun.

Asiling Karya[sunting | sunting sumber]

Year Indonesian Title ISBN Publisher
2003 Garis Tepi Seorang Lesbian ISBN 978-979-9341-68-6 Galangpress Group
2004 Dejavu, Sayap yang Pecah ISBN 978-979-3627-23-6 Galangpress Group
2004 Jilbab Britney Spears ISBN 978-979-98844-0-4 Pustaka Anggrek
2005 Sajak Cinta Yang Pertama ISBN 978-979-3695-45-7 Bayumedia
2005 Malam Untuk Soe Hok Gie ISBN 978-979-3627-61-8 Galangpress Group
2005 Rebonding ISBN 978-979-3627-45-8 Galangpress Group
2005 Broken Heart, Psikopop Teen Guide ISBN 978-979-3627-95-3 Galangpress Group
2006 Koella, Bersamamu dan Terluka ISBN 978-979-99007-8-4 Pinus
2006 Sebuah Cinta yang Menangis ISBN 978-979-99007-7-7 Pinus
2010 Menagerie 7: People Like Us ISBN 978-979-8083-74-7 Lontar Foundation
2012 Ashmora Paria ISBN 978-602-2550-044 DIVA Press
2012 Koella, Bersamamu dan Terluka ISBN 978-6027-6413-96 DIVA Press
2012 Sebuah Cinta Yang Menangis ISBN 978-6027-6403-06 DIVA Press
2012 Maria Tsabat ISBN 978-6027-6658-59 DIVA Press

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en) "Writing at sexuality’s margins", Inside Indonesia, edisi Oktober-Desember 2003 (dipunundhuh tanggal 21 Januari 2013)
  2. ^ (id) Herlinatiens Blog", Ode Jari Manis (dipunundhuh tanggal 21 Januari 2013)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Herlinatiens&oldid=841904"