Hans Christian Andersen

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Hans Christian Andersen
Constantin Hansen 1836 - HC Andersen.jpg
Lukisan Hans Christian Andersen taun 1836 karya Christian Albrecht Jensen.

Lair 2 April 1805
Odense, Denmark
Pati 4 Agustus 1875 (umur 70)
Copenhagen, Denmark
Pakaryan Novèlis, panulis crita cekak, panulis dongèng
Bangsa Denmark
Genre Sastra Literatur bocah, travelog
Tapak asta Hans Christian Andersen Signature.svg

Hans Christian Andersen (lair ing Odense, Denmark bagéan kidul, 2 April 1805 – tilar donya ing Rolighed cerak Kopenhagen, Denmark, 4 Agustus 1875 kanthi umur70 taun) iku sawijining panulis lan pujangga kanthi kabangsaan Denmark sing paling kondhang amarga karya dongèngé.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]