Edgar Allan Poe

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Edgar Allan Poe

Edgar Allan Poe
Latar wuri
Jeneng Edgar Poe
Alias Edgar
Asal Boston, Massachusett, Amerika Serikat.
Instrumèn Panulis
Taun aktif 1809 - 1849

Edgar Poe utawa Edgar Allan Poe yaiku panulis crita memedi [1]. Edgar wis dadi panulis wiwit umur 18 taun [2]. Panguripané Edgar kagolong dramatis, amarga uripé ngemu crita kasripahan, saka kasripahan ibuné nalika enom, kasripahan Pak Gedhéné sing kagungan èlmu bab nulis, nganti dhéwéké diarani ora waras dening kanca-kancané. Edgar iku lair ing kutha Boston [3]. Urip kasripahan iku ora nglunturaké semangaté.

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Allen 1927
  2. ^ Silverman 1991, pp. 27–28
  3. ^ Glenn, Joshua (9 April 2007). "Edgar Allan Poe". boston.com. The Boston Globe. http://www.boston.com/news/globe/ideas/brainiac/2007/04/_a_globe_reader.html. Retrieved 16 Maret 2013.

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Golèki Edgar Allan Poe ing proyèk-proyèk wiki Wikimedia liyané:
Wiktionary-logo-en.png Dhéfinisi kamus
Wikibooks-logo.svg Buku tèks
Wikiquote-logo.svg Kutipan
Wikisource-logo.svg Tèks sumber
Commons-logo.svg Gambar lan médhia
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Edgar_Allan_Poe&oldid=865339"