Gwen Stefani

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gwen Stefani

Stefani during an event on September 10, 2009.
Latar wuri
Jeneng Gwendolyn Renée Stefani
Lair 3 Oktober 1969 (umur 44)
Anaheim, California,
United States
Génré Pop, ska, dance, rock, electronic, R&B
Pegawéyan Singer-songwriter, fashion designer, producer, dancer
Instrumèn Vocals, guitar
Taun aktif 1986–present
Label Interscope Records, Universal Records, Delicious Deli Records
Magepokan karo No Doubt, The Neptunes, Sublime, Dr. Dre, Akon, OutKast
Situs wèb GwenStefani.com

Gwen Renée Stefani (lair ing Anaheim, California, 3 Oktober 1969; umur 44 taun) , dheweké penyanyi saka Amerika Serikat lan vokalis band No Doubt, Ora namung dikenal dadi penyanyi lan penulis lagu, dheweké uga dadi bintang kang kerep diweruhi ning layar TV nganggo busana kang ngumbar aurat (seksi) iki dikenal uga dadi aktris lan dadi desainer utawa perancang busana.[1]

Kariré ning dunya musik, dadi penyanyi dimulai ning taun 1992 amarga dheweké mlebu ning salah sijining grup musik ska kang diadegaké dening kakangé dhewe grup musik kasebut anduweni jeneng No Doubt, grup musik kang diadegaké dening John Spence lan kakangé Gwen, yaiku Eric Stefani. [1]

Lewat album No Doubt ning taun 1992, lan The Beacon Street Collection ning taun 1995, Tragic Kingdom ning taun 1995, Return of Saturn taun 2000, lan album Rock Steady ning taun 2001, Gwen akiré bisa ngusahakaké dheweké dadi kondhang lan tenar ning dunya hiburan.[1]

Gwen bebrayanan karo Gavin McGregor Rossdale, bebrayanan karo Gavin, Gwen dianugrahi anak siji kang diwenehi jeneng Kongston lan bakal nyusul siji maneh.[1] Ora namung kuwi, Gwen uga tau nyoba dadi penyanyi solo lan ngrilis album Love. Angel. Music. Baby. ning taun 2004, album kang judulé Hollaback Girl ning taun 2005 lan album kang judulé The Sweet Escape nalika wulan Desember taun 2006.[1]

Gwen nyempetaké, anggoné merlakukaké kanthi istimewa wong loro kang ana ning kauripané, yaiku Bojiné Gavin Rossdale lan Kongston anak siji-sijiné saka Gavin. [2] Nalika ngerayakaké dina Ibu, dheweké rela anggoné jalan-jalan ning kebun binatang kanggo ngancani anaké.[2] Kabeh dilakoni kanthi seneng, meski wetengé Gwen mulai katon tambah gedhé.[2]


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e (id)biografi Gwen Stefani dipununduh tanggal 10 Juli 2011
  2. ^ a b c (id)berita Gwen Stefani dipununduh tanggal 10 Juli 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gwen_Stefani&oldid=830970"