Gili Trawangan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Koordinat: 8°21′S 116°02′E / 8.35°S 116.033°E / -8.35; 116.033

Pesisir Gili Trawangan.

Gili Trawangan yaiku kagolong pulo paling gedhè saka telu pulo cilik utawa gili kang ana ing sisih lor kulon segara Lombok. [1] Gili trawangan sing dawanè 3 km lan amba 2 km, nduwèni masyarakat sing cacahè kira-kira ana 800 wong. [1] Trawangan nduwèni fasilitas paling jangkep kanggo para wisatawan sing arep plesiran menyang papan wisata iki, kaya dene [1] Warung "Tîr na Nôg" nduwèni pamanggih menawi Trawangan kuwi pulau sing paling cilik sadunya lan nduwèni bar Irlandia. [1] Papan panggonan sing paling akèh lan kebak uwongè yaiku ana ing sisih wetan pulo iki. [1]

Trawangan nduwéni rasa "pesta" luwih tinimbang Gili Mèno lan Gili Air, amarga saking akèhè pesta sing dianakaké saben wengi lan acarané bèda-bèda saben papan sing ramè. Kagiyatan sing paling kondang dilakoake dening para wisatawan yaiku scuba diving (nganggo sertifikasi PADI), snorkeling (ana ing pesisir wètan lor), dolanan kayak, lan uga surfing. Ana uga papan kanggo para wisatawan mlaku-mlaku numpak jaran muteri pulo.[1]

Papan wisata iki papan wisata kang jenenge wis misuwur ana ngendi-ngendi.[rujukan?] akeh wong manca pada teka, arep padha dolan lan plesiran.[rujukan?] Papan wisata pantai iki ora kalah karo papan wisata pantai kuta ing Bali.[rujukan?] Papan wisata iki kalebu papan wisata pesisir.[rujukan?]

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Ing jaman biyèn pulo iki natè didadèake papan kanggo mbucal narapidana. Kuwi dilakoni amarga wektu iku kabèh papan penjara wis kebak, Raja sing wektu iku dadi panguwasa mbucal 350 wong pemberontak Sasak ing pulo iki. Nembe kira-kira taun 1970-an akeh wong Sulawesi padha mampir lan netep ing kéné. [2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Gili Trawangan ing Wikivoyage


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gili_Trawangan&oldid=829829"