Gendéra Haiti

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
FIAV 011011.svg Rasio Gendéra: 3:5
FIAV 100100.svg Gendéra sipil. Rasio Gendéra: 3:5
Gendéra Haiti, 1964–1986.
Gendéra Kerajaan Haiti

Gendéra Haiti disarujuki wiwit tanggal 25 Februari 1986. Gendéra Haiti kaperang dèning loro wangun segipapat kang malang.Ing separoné kanthi werna biru lan kang ngisor werna abang[1]. Ing tengah kagambar lambang Haiti kanthi wujud wit palem kang dimupangatake kanggo sakubengé gendéra. Wujud meriam uga kagambar ing gendéra Haiti yaiku kang kagambar ana ing sisih wit palem. Tulisan kang paling ngisor yaiku motto nasional: L'Union Fait La Force (Persatuan Ngasilake Kakuatan)[2]. Gendéra lan ensain sipil kang ora muat wujud lambang Haiti.

Werna biru lan abang kang ana ing gendéra dipendet saka Tricolore Prancis kang disuwèk dèning revolusioner jean-Jacques Dessalines taun 1803[3] . Kaloro bagean uga dijait sacara malang kanggo ngawé gendéra kang anyar.

Ing Olimpiade Mangsa Panas 1936 Berlin, sakjroning Haiti lan Liechtenstein migunakake gendéra kang padha , kang nyebabake gambar mahkota ditambahake ing Gendéra Liechtenstein.

Wiwit 25 Mei 1964 nganthi 25 Februari 1986, François lan Jean-Claude Duvalier, negara Haiti ndhuweni gendéra kang bedha, kanthi werna abang lan ireng sacara mudun lan malang.


Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en) Various sources. Op. cit. L'histoire d'Haiti. "18 Mai." Accessed 12 Feb 2011.
  2. ^ (en) Clinton, Hillary. Remarks on Republic of Haiti Flag Day. 18 May 2010. Accessed 12 Feb 2011.
  3. ^ (en) New York Evening Post: "Constitution of Hayti." General Dispositions: Article 20. 15 Jul 1805. Op. cit. Corbett, Bob. The 1805 Constitution of Haiti. 4 Apr 1999. Accessed 12 Feb 2011.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gendéra_Haiti&oldid=884680"