Gendéra Grenada

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gendéra Grenada
Flag of Grenada.svg
Informasi Umum
Jeneng negara Grenada
Proporsi 3:5
Dianggo wiwit 7 February 1974
Dirancang Anthony C. George
Dianggo 111000

Gendéra Grenada disarujuki ing mangsa kamardhikan kang dimenangake ing Britania Raya, ing tanggal 7 Februari 1974. Kaenam bintang kang ana ing garis kanthi werna abang dilambangake kanthi arti kaenam paroki ing negara Drenada, lan wujud bintang kang anan ing tengah saha diubengi werna abang kang utama tumuju ing ibu kutha Saint George's. Simbol kang ana yaiku wiji pala, didadekake pralambang salah sijiné asil pokok ing tlatah Grenada (Grenada misuwur kanthi jeneng "Pulo Rempah".)Gabungan werna abang, emas, lan ijo, kang ana ing gendéra yaiku werna pan-Afrika.Gendéra kang dirancang déning panjenengané Anthony C. George kang asalé saka Soubise tlatah Paroki Saint Andrew.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gendéra_Grenada&oldid=831273"