Gandaria

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gandaria
Buah gandaria muda
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
divisio: Magnoliophyta
kelas: Magnoliopsida
ordo: Sapindales
kulawarga: Anacardiaceae
Genus: Bouea
Species: B. macrophylla
Jeneng binomial
Bouea macrophylla Griffith

Gandaria (Bouea macrophylla Griffith) utawa jeneng lokal liyane yaiku jatake yaiku tanduran kang asale saka Indonesia lan Malaysia. tanduran iki urip ing dhaerah tropis, lan akeh dibudhidhayaake ing Sumatera lan Thailand.

Gandaria dimanfaatake woh, godhong, lan wite. woh gandaria duwe werna ijo nalika isih enom, lan asring dikonsumsi kanthi digawe rujak utawa campuran sambel gandaria. woh gandaria kang mateng duwe werna kuning, duwe rasa kecut-legi lan bisa langsung dipangan. godhonge bisa digawe lalap. wit gandaria bisa digunaake dadi papan. Gandaria yaiku sawijining flora identitas Jawa kulon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gandaria&oldid=835979"