Foie gras

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Foie Gras

Foie gras yaiku masakan khas Perancis kang digawe saka ati banyak utawa ati bebek. [1] Masakan iki mung bisa ditemoni ing papan panginepan berbintang. Masakan iki tansah dadi masakan kusus nalika natal lan Tahun Baru ing Perancis.

Jinising foie gras kang ana ing pasaran, yaiku:

  • Foie gras entier: Ati banyak kang utuh lan isih seger kang siap diolah.
  • Foie gras mi-cut: Ati banyak kang wis diolah setengah mateng. Biyasane ana ing supermarket-supermarket gedhe.
  • Foie gras entire: Arep padha karo foie gras mi-cut, mung wae wis dibumboni.

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id) vivanews.com diundhuh tanggal 14 Mai 2012
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Foie_gras&oldid=833673"