Supermarket

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
isining supermarket

Supermarket utawi pasar swalayan inggih menika papan ingkang nyadé sedaya kabetahan masyarakat saben dinten [1]. Supermarket menika saking Bahasa Inggris super ingkang tegesipun ageng kaliyan market ingkang tegesipun pasar utawi peken. Menawi wonten ing Indonesia tueladhanipun Giant Supermarket, Carrefour Express, Superindo lan sanèsipun. Supermarket menika gadhah cara piyambak kanggé promosi barang-barang ingkang dipunsadé kanthi cara iklan utawi ngginakaken media brosur babagan produk ingkang dipuntawakaken saha potongan regi barang utawi diskon [2] .

Dados kanthi harfiah supermarket menika ateges peken utawi pasar ingkang ageng. Maneka warni barang-barang ingkang wonten ing supermarket kadosta :

  1. panganan
  2. janganan
  3. daging
  4. woh-wohan
  5. omben-ombenan
  6. sabun
  7. roti
  8. barang pecah belah
  9. kosmetik
  10. pakaian
  11. tas
  12. buku
  13. sandal lan sepatu
  14. barang elektronik
  15. lan sanès-sanèsipun.

Jinising pasar swalayan[sunting | sunting sumber]

Kejawi supermarket wonten ugi ingkang mastani kanthi istilah minimarket , midimarket , lan hypermarket.

Bedanipun istilah antawisipun minimarket, supermarket, lan hypermarket inggih menika wonten ing format, ukuran, saha fasilitas ingkang kaparingaken. Tuladhanipun :

  • Minimarket ukuranipun alit (100m2 dumugi 999m2)
  • Supermarket ukuranipun madya utawi sedengan (1.000m2 dumugi 4.999m2)
  • Hypermarket ukuranipun ageng (5.000m2 ke atas)

Sejarah Supermarket[sunting | sunting sumber]

Sadèrèngipun wonten supermarket modern kala rumiyin panganan wonten ing kutha menika dipunsadé kanthi pasar tradisional lokal utawi dipuntawakaken keliling. Nalika taun 70-an, konsumen ningali wiwitaning pembangunan pasar swalayan nalika Supermarket Pahlawan mbikak outlet firstKem Chicks Supermarket nalika taun 1971. Wonten ing pungkasan dekade, Kem Chicks ingkang wiwit nyade endog wonten ing taun 70-an lan Gelael ugi mbikak toko alit ingkang wonten ing Jakarta. Toko Duty Free ing Jakarta sisah anggènipun masok barang amargi susah anggènipun pados panganan impor saha unjukan ngemu alkohol kanggé ekspatriat.

Nalika taun 80-an lan wiwitaning taun 90-an, wonten supermarket ingkang nembé kabikak. Taun 90-an menika grosir wiwit mlampah lan Carrefour terus mbikak supermarket kanthi gunggung ingkang kathah lan saya kathah saking lokasi toko ing Jakarta [3].

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ [1] supermarket (dipun-akses tanggal 04 November 2012).
  2. ^ [2] (id) http://www.anneahira.com (dipun-akses tanggal 29 November 2012).
  3. ^ [3] Sejarah supermarket (dipun-akses tanggal 28 Oktober 2012).
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Supermarket&oldid=834336"