Ferrari F430

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ferrari F430
2006 Ferrari F430
Prodhusèn Ferrari
Parusahan indhuk Fiat Group
Mangsa sajroning produksi 2004–2009
Perakitan Maranello, Italy
Modhèl sakdurungé Ferrari 360
Modhèl sawisé Ferrari 458 Italia
Klas Sports car
Wangun rangka 2-seat Berlinetta
2-seat Spider
Layout Rear mid-engine, rear-wheel drive
Mesin 4.3 L V8
Transmisi 6-speed manual
6-speed 'F1' electrohydraulic manual
Let sumbu rodha 1.024 in (26,010 mm)
Dawa 1.776 in (45,110 mm)
Amba 757 in (19,228 mm)
Dhuwur Coupe: 478 in (12,141 mm)
Spider: 486 in (12,344 mm)
Bobot kothong 1.450 kg (3,197 lb)

F430 Ferrari yaiku montor sport sing diproduksi saka perusahaan otomotif Ferrari Italia ing taun 2004-2009, sing nggantikake tipe 360. Mobil sport iki ditokake ing taun 2004 ning Paris, lan diresmikake tanggal 28 Juli 2009.[1]

Ikhtisar[sunting | sunting sumber]

Rega kanggo Ferrari F430 yaiku $ 186.925, kanggo $ 217.310 ning Amerika Serikat, [3] £ 118.500 ning Inggris, [4] kira-kira € 175.000 ning Uni Eropa, lan $ 450.000 kanggo F1 Spider ning Australia.[1]

Desain F430 Ferrari[sunting | sunting sumber]

Mobil sing wis didesain ulang luwih apik lan aerodinamis. Akeh warisan Ferrari mbiyen ditemukake ning njero mobil iki sing uwis dianyari ; ning sisih mburi, buntut Enzo lampu lan ventilasi inteior uwis ditambahake.[1] Jenenge mobil iki diukir ning kaca sisihe panggon supira Testarossa-gayane iku. Bentuk oval gedhe ning bumper ngarep ngemutaken kita ing modhel balap Ferrari ing taun 1960-an sharknse Formula Siji mobil lan 250 TR61 Le Mans mobil Phill Hill.[1]

Mesin[sunting | sunting sumber]

F430 nduweni fitur V8 mesin bensin 4.3 L sing asale saka desain Ferrari/Maserati bareng. Pembangkit listrik kang anyar iku kemajuan sing signifikan kanggo Ferrari: Ferrari sakdurunge V8S yaiku regenerasi saka program balap Dino taun 1950-an.[1] Iki uwis seket taun siklus pengembangane pungkasan nganggo 4.3 L sing paling anyar, arsitektur sing dikarepake kanggo nggantiake Dino sing diidonake V12 ing mobil Ferrari sakliyane.[1] Spesifikasi mesin yaiku 490 PS (360 kW; 483 hp) ing 8500 rpm lan 465 N · m (£ 343 · ft) saka torsi ing 5250 rpm, 80% saka sing kasediyan ing ngisor 3500rpm. Mekaten namung ningkat 20% saka kapindahane, bobot mesin uga uwis ditambahi namung 4 kg lan dimensi mesin katon midhun, kanggo kemasanmesin luwih gampang. Para conrods, pisoton, lan crankshaft kabehe anyar, katup papat sirah silinder, sirah katup lan asupan terompet langsung njupuk saka pengukuran mesin F1, kanggo efisiensi volumetrik sing luwih apik. F430 nduweni banter paling dhuwur 200 mph (320 km/h).[1] Ferrari uga nglaim sprint 0-62 mph (100 km/h) ing wektu 4,0 detik, 0,3 detik luwih cepet saka modhel lawas.[1]

Rem[sunting | sunting sumber]

Rem ning F430 dirancang dening Ferrari lan Brembo.[2] Saka kerjasama iku ngasilake paduan anyar molibdenum sing nduweni kinerja disipasi panas sing luwih apik. Liyane kuwi Ferrari menehi serat karbon Silicon Carbide (C / SiC) cakram keramik komposit.[2] Keramik nduweni ketahanan sing luwih apik saka panas lan aluse rem saka logam, rem F430 ora namung menehi kinerja ing wektu cendhak ananging menehi kinerja sing umure luwih dawa.[2] Ferrari ngekalim rem iki ora ameh pudar amarga uwis ngalami uji trek kaping 300-360 ubengan.[2]

Fitur[sunting | sunting sumber]

F430 kalebu E-Diff, slip dikendalikake komputer diferensial aktif sing bisa distribusi torsi nganggo dhasan percepatan sudut lan lateral.[2] Fitur penting liyane kalebu aplikasi pisanan saka kemudi Ferrari tombol manettino wheel-mount kontrol. Driver bisa milih karo lima pangaturan sing beda ning modifikasi kendaraan karo sistem ESP.Skyhook suspensi elektronik, kinerjane tranmisi, respon throttle, lan E-Diff. Sistem iki mirip karo Respon Terrain Rover sistem.[2] Ferrari F430 uga dirilis katon eksklusif karo Elang Goodyear F1 GSD3 EMT ban sing nduweni desain bentuk V tapak, run-flat kemampuane, lan OneTRED teknologi.[2]







cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h (en)www.carsuk.net(diundhuh 10 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e f g (en)www.leftlanenews.com(diundhuh 10 Agustus 2011)/
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ferrari_F430&oldid=831745"