Eutheria

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Eutheria
Temporal range: Pertengahan Cretaceous
House Mouse, Mus musculus
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Mamalia
Subkelas: Theria
Infrakelas: Eutheria
Orders[1]

Eutheria iku takson jroning mamalia plasental, kayadéné manungsa. Jeneng Eutheria asal saka basa Yunani, eu-: "tuwuh kanthi apik", lan ther: "kéwan galak". Eutheria dikenalaké déning Thomas Henry Huxley taun 1880. Kabèh Eutheria arupa mamalia plasental. Anggota Eutheria bisa ditemokaké ing kabèh bawana lan samudra.

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Detailed cladogram of Eutheria from Proceedings of the National Academy of Sciences, February 4, 2003, vol. 100, no. 3, pp. 1056-1061.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Eutheria&oldid=826754"