Emily Robison

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Emily Robison

Emily Robison tampil ing Austin, Texas nalika Accidents & Accusations Tour.
Latar wuri
Jeneng Emily Burns Erwin
Asal Pittsfield, Massachusetts, Amérika Sarékat
Génré alternative country
musik country
bluegrass
country rock
musik folk
blue-eyed soul
Pegawéyan pemusik, pangripta lagu, penyanyi
Instrumèn banjo, dobro, akordion, gitar, bass, papoose
Taun aktif 1989–saiki
Label SonyBMG/Open Wide/Columbia
Magepokan karo Dixie Chicks
Anggota saiki
Martie Maguire
Emily Robison
Natalie Maines
Tilas anggota
Robin Lynn Macy
Laura Lynch
Alat musik
Banjo: akustik RB-4 dan RB-250, electric Nechville Meteor, Dobro: Scheerhorn squareneck, Gibson 60-D squareneck

Gitar akustik: Taylor 714ce, Gibson J-45
Akordion: Gabbanelli

Emily Robison (lair kanthi jeneng Emily Burns Erwin, lair ing Pittsfield, Massachusetts, Amérika Sarékat, 16 Agustus 1972; umur 42 taun yaiku penyanyi lan uga dadi pangripta lagu saka Amérika Sarékat.[1] Dhèwèké uga pamadeg grup musik Dixie Chicks kang ditepungi bisa mainaké alat musik kaya banjo, dobro, gitar, papoose, bass akustik, mandolin, akordion, lan sitar.[1]

Nalika isih cilik, Emily Erwin diajak pindhah wong tuwané saka Pittsfield, Massachusetts ing Addison, Texas kang ana ing pinggir kutha Dallas. Dhèwèké digedhèkaké bebarengan karo mbakyuné Julia lan Martha.[1] Wong tuwané duwé kepénginan Emily lan Martha bisa nguwasani macem-macem alat musik nalika isih ana ing SD.[1] Sawisé miwiti sinau biola yaiku nalika umur 7 taun, banjo yaiku nalika umure 10 taun, Emily banjur njajal kanggo nyinaoni kabèh jenis alat musik gèsèk kang bisa ditemoni.[2]

Sakwisé mahir dolanan alat musik, Emily lan Martie saka taun 1984 nganti tekan taun 1989 mbentuk grup musik bareng karo kanca sekolahé, Troy lan Sharon Gilchrist.[2] Wong papat mau banjur mbentuk grup Blue Night Express.[2] Jeneng mau dijupuk merga grup mau mèlu ana ing fèstival-fèstival musik kang leté adoh.[2]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d Malkin, Nina www.imdb.com.
  2. ^ a b c d Malkin, Nina "A Little About Martie", Dixie Chicks Henhouse (URL diaksès 31 Desember 2007).
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Emily_Robison&oldid=832066"