Elia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Elia

Elia mbangkitaké putra rondho ing Sarfat, lukisan Louis Hersent
Nabi, Pelihat
Miyos Tisbe, Gilead
Dipun urmati ing agama-agama:
Yahudi
Islam
Kristen
Dinten pèngetan 20 Juli
Atribut Nabi

Elia (basa Ibrani: אליהוEliyahu, artiné "Yahweh iku Allah";[1] Basa Arab: إلياسIlyās; Basa Inggris: Elijah utawa Elias) iku sawijining nabi ing Karajan Israel Lor[2] nalika jaman pamaréntahan raja Ahab, Ahazia lan Yoram watara abad ka-9 SM, miturut Kitab Raja-raja jroning Alkitab Ibrani utawa Prajanjian Lawas Alkitab Kristen. Elia uga dicathet jroning Prajanjian Anyar lan Al Quran. Dhèwèké dihurmati jroning agama Yahudi, Kristen lan Islam. Dhèwèké asalé saka Tisbe, Gilead.[3]

Panampilan[sunting | sunting sumber]

Sawijining wong sing nganggo sandhangan wulu, lan sabuk kulit kaiket ing bangkèkané.[4]

Tradhisi dhaérah[sunting | sunting sumber]

Elia dadi tokoh pahlawan jroning crita rakyat ing Republik Makedonia, Serbia, Bulgaria, lan Rumania, ditepungi minangka "Elia pangawa bledhèg" lan dicritakaké duwé kuwasa tumrap angin lesus wektu mangsa panas, rendheng, udan ès, gludhug lan embun.[5]

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Elia&oldid=862057"