Duyung

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Dugong
Temporal range: Early Eocene–Recent
Status konsèrvasi
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Mamalia
ordo: Sirenia
kulawarga: Dugongidae
Gray, 1821
Subkulawarga: Dugonginae
Simpson, 1932
Genus: Dugong
Lacépède, 1799
Species: D. dugon
Jeneng binomial
Dugong dugon
(Müller, 1776)
Kawasan habitat dugong

Duyung[2], Iwak Duyung utawa Dugong (Dugong dugon) yaiku sawijining jinis kewan segara kang kalebu salah siji saka papat spesies Sirenia utawa lembu segara kang isih urip kajaba manatee, iwak duyung ora kalebu jroning bangsa iwak. Duyung minngka siji-sijine kewan kang duwe kaluwarga Dugongidae. Duyung uga siji-sijine sirenia kang bisa ditemoni ing kawasan banyu ing watara 37 negara wilayah Indo-Pasifik,[3] sanajan akehe duyug ditemoni ing wilayah banyunan sisih lor Australia.

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Duyung&oldid=835795"