Manatee

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Amazonian Manatee
Baby Amazonian Manatee
Status konsèrvasi
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Mammalia
ordo: Sirenia
kulawarga: Trichechidae
Genus: Trichechus
Species: T. inunguis
Jeneng binomial
Trichechus inunguis
(Natterer, 1883)
Amazonian Manatee range
Manatee

Manatee dikenal minangka kèwan banyu. [2] Kèwan kang ing basa Latine kasebut (Trichechus inunguis) iki mujudaké mamalia laut paling gedhé ing Amazon. [2] Boboté luwih saka 450 kg, déné dawané luwih saka 270 cm. Vocacrous herbivora, manatee mangan nganti 50 kg saben dinané, mathuk karo prosèntase bobot awaké. [2] Cara uripé manatee pancèn rélatif nyedhaki cara uripé gajah. [2] Manatee mangan akèh banget sasuwéné musim lembab. [2] Sasuwéné iku, manatee uga mbangun pertahanané. [2] Ora ana siji waé wong kang bisa ngerti piyé manatee bisa nindakaké iki, yaiku bisa akèh mangan panganan pokok laut kamangka ditindakaké kanthi gerakan kang nglemer ing jero kali Amazon kang dawa. [2] Utek ciliké ora nggambaraké kapinteran kang dhuwur, matané sipit banget, kupingé tipis, lan tansah nutup irungé ing jero banyu amrih ora kleleb. [2] Luwih misterius manèh, ing mangsa ketiga manatee bisa meneng anteng senadyan kabèh awake kang penting isih mlaku lan sangguh pasa nganti 6 wulan suwéné. [3]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en)IUCN 2008 | assessors = Marmontel, M. | year = 2008 | id = 22102 | title = Trichechus inunguis | downloaded = 29 December 2008
  2. ^ a b c d e f g h (id)[Majalah Panjebar Semangat. 12 April 2003. Edisi 15. Hal 47]
  3. ^ (en)Domning, D.P., 1994, Paleontology and evolution of sirenians: Status of knowledge and research needs, in Proceeding of the 1st International Manatee and Dugong Research Conference, Gainesville, Florida, 1-5)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Manatee&oldid=829608"